MEDOVIK TORTA Očaravajuća poslastica kao savršena za sve svečane događaje
Fenomenalna torta sa medom za prave sladokusce.
Potrebno je:
Za korice:
- 3 cela jaja
- 250 g šećera
- 180 g margarina
- 4 pune kašike meda
- 600 gr brašna za mešenje
- 100 g brašna za razvlačenje kora
- 1 kašičica sode bikarbone
Za fil:
- 500 ml kisele pavlake
- 250 ml pavlake za šlag
- 170 g šećera u prahu
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stwpwni. Umutite jaja sa šećerom pa zakuvajte 10 minuta , na pari. Sa strane otopite margarin i med pa sjedinite smese. Skinite sa šporeta pa dodajte sodu bikarbonu i promešajte. Onda dodajte pola brašna i dobro izmešajte. Polako dodajte ostatak brašna pa mešajte, a potom zamesite testo. Zatim ga stavite u kesu i pustite da se potpuno ohladi. Podelite prohlađeno testo na 8 delova, pa ih razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini. Pecite kore oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj n a 180 stepeni, dok ne dobiju braon boju. Za to vreme, pripremajte fil. Pavlaku umutite sa šećerom i ekstraktom vanile pa dodajte kiselu pavlaku i stavite da se prohladi. Filujte kora fil pa tako dok ne utrošite sav materijal. Pospite izmrvljenim okrajcima od kora pa ostavite tortu preko noći u frižideru.
Možda vas zanima:
CEZAR SALATA Dijetalna, zasitna i preukusna, nećete biti gladni satima
Savršenog ukusa, pravićete stalno.
MEDOVIK TORTA PO RECEPTU ZA POČETNIKE Lako i brzo, svako može da je napravi
U savršenom spoju sa medom, ukrasiće svaku svečanu trp'ezu.
MEDOVIK TORTA Fenomenalna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti goste
Ukusa koji se pamti, za pravo uživanje.
MEDOVIK TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a savršenog ukusa
Savršenog izgleda i ukusa, uzećete parče više.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)