MEDOVIK TORTA Očaravajuća poslastica kao savršena za sve svečane događaje
Fenomenalna torta sa medom za prave sladokusce.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

MEDOVIK TORTA Najslađa poslastica koju ste jeli, a popraviće vam dan u trenu
Raskošnog izgleda i još boljeg ukusa, možete da je napravite i za doček Nove godine.

MEDOVIK Čuvena poslastica sa medom raspametiće i one koji ne vole slatko, ukusa koji priča priče
Jedna od najlepših ruskih torti ukrasiće svaku svečanu i slavsku trpezu.

MEDOVIK TORTA Očaravajuća rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a dekorisaće bilo koji važni događaj
Fenomenalna poslastica sa medom, za prave sladokusce.

BRZA SARAJEVSKA TORTA Starinska poslastica koja budi sva čula, a gotova za tili čas
Prepuna čokolade i orahe, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
Za korice:
- 3 cela jaja
- 250 g šećera
- 180 g margarina
- 4 pune kašike meda
- 600 gr brašna za mešenje
- 100 g brašna za razvlačenje kora
- 1 kašičica sode bikarbone
Za fil:
- 500 ml kisele pavlake
- 250 ml pavlake za šlag
- 170 g šećera u prahu
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stwpwni. Umutite jaja sa šećerom pa zakuvajte 10 minuta , na pari. Sa strane otopite margarin i med pa sjedinite smese. Skinite sa šporeta pa dodajte sodu bikarbonu i promešajte. Onda dodajte pola brašna i dobro izmešajte. Polako dodajte ostatak brašna pa mešajte, a potom zamesite testo. Zatim ga stavite u kesu i pustite da se potpuno ohladi. Podelite prohlađeno testo na 8 delova, pa ih razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini. Pecite kore oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj n a 180 stepeni, dok ne dobiju braon boju. Za to vreme, pripremajte fil. Pavlaku umutite sa šećerom i ekstraktom vanile pa dodajte kiselu pavlaku i stavite da se prohladi. Filujte kora fil pa tako dok ne utrošite sav materijal. Pospite izmrvljenim okrajcima od kora pa ostavite tortu preko noći u frižideru.

NEODOLJIVI MAFINI SA LIMUNOM Osvežavajući slatkiš u savršenom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

TIRAMISU KUGLICE Savršeni spoj sitnih kolača i čuvenog italijanskog deserta, za sve svečane prilike
Mekane i sočne, nestaće sa stola odmah.

KROFNE PUNJENE KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, a tope se u ustima
Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA SAHER TORTA Neodoljiva poslastica sa džemom koja ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Savršena i slatka, uzećete parče više.

PIJANA TORTA SA VIŠNJAMA ZA USKRS Polovina nestane dok trepnete
Sočna i osvežavajuća, nema ko vam neće tražiti recept.
Komentari (0)