MEDOVIK TORTA Očaravajuća poslastica kao savršena za sve svečane događaje

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Fenomenalna torta sa medom za prave sladokusce.

medovik torta
Shutterstock

Potrebno je:

Za korice:

  • 3 cela jaja
  • 250 g šećera
  • 180 g margarina
  • 4 pune kašike meda
  • 600 gr brašna za mešenje
  • 100 g brašna za razvlačenje kora
  • 1 kašičica sode bikarbone

Za fil:

  • 500 ml kisele pavlake
  • 250 ml pavlake za šlag
  • 170 g šećera u prahu
  • 1 kašičica vanilinog ekstrakta

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stwpwni. Umutite jaja sa šećerom pa zakuvajte 10 minuta , na pari. Sa strane otopite margarin i med pa sjedinite smese. Skinite sa šporeta pa dodajte sodu bikarbonu i promešajte. Onda dodajte pola brašna i dobro izmešajte. Polako dodajte ostatak brašna pa mešajte, a potom zamesite testo. Zatim ga stavite u kesu i pustite da se potpuno ohladi. Podelite prohlađeno testo na 8 delova, pa ih razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini. Pecite kore oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj n a 180 stepeni, dok ne dobiju braon boju. Za to vreme, pripremajte fil. Pavlaku umutite sa šećerom i ekstraktom vanile pa dodajte kiselu pavlaku i stavite da se prohladi. Filujte kora fil pa tako dok ne utrošite sav materijal. Pospite izmrvljenim okrajcima od kora pa ostavite tortu preko noći u frižideru.

@moja.trpeza

Prava Bosanska pita saveti i tajne Bosanska pita - Brzi recept Sastojci: 700g brašna T-400 400ml vode 2 kašike ulja So Fil: 1kg krompira 3 glavice crnog luka So, biber 200g pavlake Priprema: 1. U posudu staviti brašno, so, ulje, i mlaku vodu. Dobro promešati i formirati 4 loptice. Ostaviti 20 minuta da odstoje. 2. Krompir oguliti i rendati, luk sitno iseckati, začiniti solju i biberom. Ostaviti da se sok ocedi. 3. Svaku lopticu testa razvaljati što tanje, pa urolati i stavljati u nauljenu tepsiju. 4. Peći na 180°C oko 20 minuta. 5. Za preliv: Prokuvati vodu, dodati malo ulja i soli, ohladiti. 6. Kada pita bude skoro pečena, preliti je hladnim prelivom i peći još 10 minuta. 7. Premazati pavlakom i zapeći još 5 minuta. Gotova je savršena Bosanska pita! Saveti su odlični! Ne premesiti testo, ohladiti fond pre nego što preliješ, i obavezno zapeci posle preliva za hrskavost i mekoću. ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading