GURMANSKA PROJA SA ČVARCIMA Fenomenalna i slasna, pravi raj za nepca
Služite uz jogurt.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

PROJA SA ČVARCIMA Donosimo vam tajni recept za specijalitet koji obožavaju gurmani
Sočna proja najbolje se slaže sa šoljom jogurta, a čvarci joj daju poseban šmek.

SOČNA PROJA PO RECEPTU ZA POČETNIKE Priprema je nikad lakša
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.

BRZA PROJA Treba vam samo 17 minuta i želja da je napravite, a biće nikad sočnija
Pravi se lako, a preukusna i sočna.

SOČNA PROJA ZA SAVRŠEN VIKEND Po receptu pevačice Vesne Đogani , biće nikad ukusnija
Pevačica Vesna Đogani veliki je ljubitelj italijanskih, ali i domaćih jela. Iako tvrdi da je njen suprug Đole pravi majstor u kuhinji, svi koji su probali ovu proju tvrde da nema bolje. Ako je sudeći po Vesninoj liniji, rekli bismo i da ne goji.
- 240 g kukuruznog brašna
- 240 g brašna
- so po ukusu
- 1 kašika praška za pecivo
- 3/4 kašičice soli
- 240 g mlaćenice
- 120 g putera, rastopljenog
- 2 velika jajeta, sobne temperature, umućena
- 240 g čvaraka
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kukuruzno brašno, obično brašno, prašak za pecivo i so. Zasebno umutite mlaćenicu, otopljeni puter i jaja.Umešajte smesu sa kukuruznim brašnom i mešajte sve dok se ne otopi. Dodajte čvarke. Stavite u pleh obložen pek papirom. Pecite proju 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Čačkalicom proverite da li je pečeno. Pustite da se prohladi pa secite i uživajte.


SLATKI ROLAT SA PISTAĆIMA I MALINAMA Poćiće vam voda na usta koliko je ukusan
Neodoljiv i sladak, bićete oduševljeni.

PLJESKAVICE NA VODI Jedini recept koji će vam ikada trebati, za dane najstrožeg posta
Posne i slasne, pravićete stalno.

USKRŠNJA TORTA U OBLIKU ZECA Poslastica sa kokosom koju će zbog izgleda deca voleti
Lagana i kremasta, savršena za dečije rođendane i bitne datume.

USKRŠNJI MILIBROT MEKAN KAO DUŠA Sočan i ukusan, topi se u ustima
Bogat mlekom, puterom i jajima, ukusa koji priča priče.
Komentari (0)