GURMANSKA PROJA SA ČVARCIMA Fenomenalna i slasna, pravi raj za nepca

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Služite uz jogurt.

proja sa čvarcima
Printscreen

Potrebno je:

  • 240 g kukuruznog brašna
  • 240 g brašna
  • so po ukusu
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 3/4 kašičice soli
  • 240 g mlaćenice
  • 120 g putera, rastopljenog
  • 2 velika jajeta, sobne temperature, umućena
  • 240 g čvaraka

Priprema:

Rernu zagrejte na 190 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kukuruzno brašno, obično brašno, prašak za pecivo i so. Zasebno umutite mlaćenicu, otopljeni puter i jaja.Umešajte smesu sa kukuruznim brašnom i mešajte sve dok se ne otopi. Dodajte čvarke. Stavite u pleh obložen pek papirom. Pecite proju 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Čačkalicom proverite da li je pečeno. Pustite da se prohladi pa secite i uživajte. 

 

@moja.trpeza MAŠNICE OD TESTA Sastojci: 300g brašna T-400 200g kukuruznog brašna 2 jaja 250ml mleka Kvasac za pecivo Ulje So Šećer Priprema: Umutiti jaja, kvasac i mleko, pa dodati ulje i ostaviti 10 minuta da kvasac počne delovati. Dodati brašna, so i šećer, pa mesiti dok ne dobijete kompaktnu smesu. Ostaviti da nadodje 20 minuta. Oblikovati male loptice, razvaljati i na tri dela zarezati gornji i donji deo. Sklopiti svaki deo tako da dobijete oblik mašnice. Stavite na pleh sa papirom za pečenje, premazati žumancem i po želji ukrasiti. Peći na 180°C 20 minuta. Pokriti krpom da omekšaju i poslužiti.dobili ste savršene mašnice u par koraka iznenadite svoje goste kulinarskim sposobnostima! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading