BRZA PROJA Ukusna i sočna, a uspeće i početnicima
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 2 čaše kukuruznog brašna
- 1 čaša belog brašna
- 1/2 čaše ulja
- 1 čaša kisele vode
- 1 čaša kiselog mleka ili jogurta
- 3 jajeta
- 500 g punomasnog sira
- 1 prašak za pecivo
- malo soli
Priprema
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašna, ulje, kiselu vodu, jogurt, jaja, sir, prašak za pecivo i so. U pleh obložen papirom za pečenje izručite smesu i rasporedite. Pecite proju sa sirom oko pola sata, ili dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Secite i služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
PROJA SA SIROM Po receptu za početnike, a savršeno ide uz šolju jogurta
Mekana i sočna, nestaće sa stola odmah.
PROJA SA SIROM SA MERAMA "NA ČAŠE" Priprema nikad jednostavnija, a biće kao ona iz bakine kuhinje
Sočna i mekana, pravićete iznova.
PROJA SA SIROM SA MERAMA "NA ČAŠE" Žuta kao sunce i mekana kao duša, prste da poližete
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
MAFINI SA SIROM SA MERAMA "NA ČAŠE" Prave se lako, a pojedu brzo i uspevaju BAŠ svima
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
POSNA BAKLAVA Sočna, hrskava, topi se u ustima
Za bogatiji ukus, možete dodati malo posnog margarina.
Komentari (0)