KNEDLE OD SPANAĆA Predjelo koje osvaja od prvog zalogaja, za prave gurmane
Sočne i ukusne, najbolje stavite odmah duplu meru.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

NEODOLJIVE GOMBOCE Vojvođanske knedle kojima je nemoguće odoleti
Prave se lako, a nestaju sa stola prve.

POSNE KNEDLE SA ŠLJIVAMA Toliko su ukusne da će vam poći voda na usta
Prave se lako, a pojedu očas posla.

SLANE KNEDLE Idealne za dane posta, dodajte ih kao prilog jelu
Služite toplo uz bareno povrće ili prilog po želji.

KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinske i aromatične, a mekane kao duša
Starinski slatkiš kome nije moguće odoleti, za pravo uživanje.
Za testo:
- 250 g hleba
- 125 ml mleka
- 2 jajeta
- 50 g kačkavalja
- 250 g proceđenog spanaća
- 80 g putera/masti
- 120 g crnog luka
- 15 g belog luka
- prezle, po želji
Za preliv:
- otopljeni puter
- rendani parmezan
Priprema:
Hleb isecite na manje komade pa stavite u činiju. Onda prelijte sa mlekom pa posolite. Jaja umutite pa dodajte u smesu za knedlu, pa smesu ostavite kratko da odstoji. Umešajte sir i spanać pa smesu dobro izmešajte. Luk propržite u tiganju sa puterom dok ne porumeni. Umešajte beli luk pa kratko proprržite pa dodajte u smesu za knedle. Zamesite dobro pa ostavite da odstoji oko pola sata. Zatim oblikujte knedle pa kuvajte oko 25 minuta na pari. Lagano otopite puter pa ispržite pa pospite rendanim parmezanom. Služite knedle uz otopljeni puter i parmezan.

BELA KREM ČORBA Krepi organizam u trenu, a svečana i neodoljiva
Sočna čorba od krompira zagrejaće vam dušu i telo.

KREMASTA MIMOZA SALATA Vrhunsko predjelo ukrasiće svaku svečanu trpezu, a ukusa koji se pamti
Sočna i ukusna, a ide uz razna jela.

CRVENO SOČIVO Ukusno i zdravo jelo koje će vas dugo držati sitim
Konkretno jelo ukusa koji priča priče.

DŽUNGLA TORTA Kremasta poslastica kakvu do sada niste jeli, svi koji su je probali je obožavaju
Sočna i voćna, za prave sladokusce.

SOČNI GULAŠ SA PIVOM Jelo za gurmane i one izbirljive ukusa koji se ne zaboravlja
Sočan i slasan, pravićete stalno.
Komentari (0)