KNEDLE ZA SUPU Ovako uvek ispadnu savršene, a trik je jednostavan
Ukusne i sočne, ukusa koji priča priče.
Potrebno je:
- 1 veliko jaje
- 4 kašike ulja
- 8 kašika griza (ravnih kašika!)
- 2 prstohvata soli
Priprema:
Jaje dobro izmutite s 2 prstohvata soli, pa dodajte ulje u jaje pa nastavite da mešate. Osam ravnih kašika griza dodajte u smesu pa mešajte dok ne dobijete smesu koja nije jako gusta, ni previše retka. Pustite da smesa za knedle odstoji bar pola sata. Kašikom oblikujte jednu po jednu griz knedlicu pa je uvaljajte u vruću supu. Kuvajte knedle oko 5 minuta pa ih služite uz još toplu supu.
Možda vas zanima:
BAKINE KNEDLE SA ŠLJIVAMA MIRIŠU NA DETINJSTVO Savršeno sočne, tope se u ustima
Najbolje stavite odmah duplu meru.
KNEDLE SA BOROVNICAMA Jednostavnost i savršenstvo ukusa u svakom zalogaju
Nema ko će im odoleti.
KNEDLE SA ČOKOLADOM BUDE NOSTALGIJU Iste kao one iz bakine kuhinje, ko ih jednom proba uvek im se vraća
Mirisne i slatke, nestaće sa stola odmah.
KNEDLE SA DŽEMOM Kao one iz bakine kuhinje, mirisne, mekane kao duša i sočne, nema im ravnih!
Najbolje stavite duplu meru.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)