KNEDLE ZA SUPU Ovako uvek ispadnu savršene, a trik je jednostavan

Izvor: Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Ukusne i sočne, ukusa koji priča priče.

knedle za supu
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 1 veliko jaje
  • 4 kašike ulja
  • 8 kašika griza (ravnih kašika!)
  • 2 prstohvata soli

Priprema:

Jaje dobro izmutite s 2 prstohvata soli, pa dodajte ulje u jaje pa nastavite da mešate. Osam ravnih kašika griza dodajte u smesu pa mešajte dok ne dobijete smesu koja nije jako gusta, ni previše retka. Pustite da smesa za knedle odstoji bar pola sata. Kašikom oblikujte jednu po jednu griz knedlicu pa je uvaljajte u vruću supu. Kuvajte knedle oko 5 minuta pa ih služite uz još toplu supu.

 

Ćureće šnicle u hrskavoj korici Sastojci: 500g Ćurećeg mlevenog mesa 1 jaje 150g prezli 150g crnog luka 1 šargarepa 1 čen belog luka Peršun, so, biber Priprema: Isecite crni luk i šargarepu, prodinstajte na ulju. U posudu stavite mleveno meso, začine, beli luk i dinstanu šargarepu i luk, pa sve dobro promešajte. Ostavite da se ohladi, zatim dodajte prezle i jaje, i formirajte šnicle. Pržite ih u ulju dok ne dobiju hrskavu koricu. Prelijte sa sosom, stavite u vatrostalnu posudu i zapecite na 200°C još 10 minuta. Poslužite! ♬ original sound - Moja Trpeza

Watch on TikTok

 

 

Komentari (0)