SLASNI KANELONI SA MLEVENIM MESOM Klasik bez premca po receptu koji ćete obožavati
Slasno jelo osvojiće vas od prvog zalogaja.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

SOČNI KANELONI SA MLEVENIM MESOM I BEŠAMEL SOSOM Eksplozija ukusa u jednom jelu
Savršena kombinacija sa kojom nikada ne možete da pogrešite.

PICA SA 4 VRSTE SIRA Priredite užitak vašim čulima, za večeru koja se pamti
Sočna i slasna, sa gotovom podlogom, biće spremna začas.

TELETINA SA ŠAMPINJONIMA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa, za ručak koji se pamti
Najbolje služite uz kuvani pirinač i sir.

GRANITIRANI KROMPIRIĆI Savršeno hrskavi, a super kao prilog, ukusa koji se ne zaboravlja
Dodajte uz meso ili jelo po izboru.
Za sos:
- 1 kašika ulja
- 2 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
- 1/2 crnog luka, sitno iseckanog
- 1 šargarepa, mala, sitno seckana
- 1 rebro celera, sitno iseckano
- 800g izdrobljenog paradajza
- 500 ml pilećeg bujona
- po 1/2 kašičice majčine dušice, origana, soli, bibera
Za fil:
- 1 kašika ulja
- 2 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
- 1/2 crnog luka, sitno iseckanog
- 500 g mlevenog mesa
- 250 g smrznutog spanaća, iseckanog, odmrznutog
- 1 goveđa kocka bujona, izmrvljena
- 1/2 kašičice bibera
Za kanelone:
- 21 - 24 tube kanelonija
- 470 g mocarela sira, narendanog
- seckani peršun za ukras
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni.U velikoj šerpi na jakoj vatri zagrejte ulje pa dodajte luk i beli luk. Pržite 2 minuta pa dodajte šargarepu i celer. Onda umešajte preostale sastojke za sos. Promešajte pa pustite da proključa. Zatim smanjite vatru na srednju pa poklopite i kkuvajte 10 minuta. Nakon što se prohladi blendajte dok ne postane glatko, pa ostavite sa strane. U velikom tiganju na jakoj vatri zagrejte ulje pa dodajte luk i beli luk i pržite 2 minuta. Umešajte mleveno meso i pržite, dok ne postane braon boje. Dodajte spanać, pa dodajte izmrvljenu goveđu kocku, biber i 240 ml kaneloni sosa. Dobro promešajte pa kuvajte 2 minuta. Zatim sklonite sa vatre pa ostavite da se prohladi. Prebacite fil u poslastičarsku kesu sa širokim otvorom. Potom kanelone napunite filom. 300 ml sosa sipajte u vatrostalnu posudu pa kanelone pa ostatak sosa. Pospite sirom pa pokrijte aluminijumskom folijom. Pecite 25 minuta,u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Onda skinite foliju pa pecite još 10 minuta. Na kraju, pospite peršunom. Prijatno!

JEDNOSTAVNI RECEPT ZA NAJKREMASTIJI KROMPIR PIRE Uspeće i početnicima u kuhinji
Dodajte kao prilog ćuftama.

PICA SA 4 VRSTE SIRA Priredite užitak vašim čulima, za večeru koja se pamti
Sočna i slasna, sa gotovom podlogom, biće spremna začas.

BRUSKETI SA DIMLJENIM LOSOSOM Italijansko brzo predjelo koje će oduševiti i najizbirljivije
Hrskavi i sočni, pravićete stalno.

TELETINA SA ŠAMPINJONIMA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa, za ručak koji se pamti
Najbolje služite uz kuvani pirinač i sir.

KROASANI SA VANILOM I VOĆEM Mekani kao duša i vazdušasti, a super idu uz kafu
Od navedene količine dobićete 8 kroasana.
Komentari (0)