SLASNI KANELONI SA MLEVENIM MESOM Klasik bez premca po receptu koji ćete obožavati
Slasno jelo osvojiće vas od prvog zalogaja.
Potrebno je:
Za sos:
- 1 kašika ulja
- 2 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
- 1/2 crnog luka, sitno iseckanog
- 1 šargarepa, mala, sitno seckana
- 1 rebro celera, sitno iseckano
- 800g izdrobljenog paradajza
- 500 ml pilećeg bujona
- po 1/2 kašičice majčine dušice, origana, soli, bibera
Za fil:
- 1 kašika ulja
- 2 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
- 1/2 crnog luka, sitno iseckanog
- 500 g mlevenog mesa
- 250 g smrznutog spanaća, iseckanog, odmrznutog
- 1 goveđa kocka bujona, izmrvljena
- 1/2 kašičice bibera
Za kanelone:
- 21 - 24 tube kanelonija
- 470 g mocarela sira, narendanog
- seckani peršun za ukras
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni.U velikoj šerpi na jakoj vatri zagrejte ulje pa dodajte luk i beli luk. Pržite 2 minuta pa dodajte šargarepu i celer. Onda umešajte preostale sastojke za sos. Promešajte pa pustite da proključa. Zatim smanjite vatru na srednju pa poklopite i kkuvajte 10 minuta. Nakon što se prohladi blendajte dok ne postane glatko, pa ostavite sa strane. U velikom tiganju na jakoj vatri zagrejte ulje pa dodajte luk i beli luk i pržite 2 minuta. Umešajte mleveno meso i pržite, dok ne postane braon boje. Dodajte spanać, pa dodajte izmrvljenu goveđu kocku, biber i 240 ml kaneloni sosa. Dobro promešajte pa kuvajte 2 minuta. Zatim sklonite sa vatre pa ostavite da se prohladi. Prebacite fil u poslastičarsku kesu sa širokim otvorom. Potom kanelone napunite filom. 300 ml sosa sipajte u vatrostalnu posudu pa kanelone pa ostatak sosa. Pospite sirom pa pokrijte aluminijumskom folijom. Pecite 25 minuta,u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Onda skinite foliju pa pecite još 10 minuta. Na kraju, pospite peršunom. Prijatno!
Možda vas zanima:
SOČNI KANELONI SA MLEVENIM MESOM I BEŠAMEL SOSOM Eksplozija ukusa u jednom jelu
Savršena kombinacija sa kojom nikada ne možete da pogrešite.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)