SLASNI KANELONI SA MLEVENIM MESOM Klasik bez premca po receptu koji ćete obožavati

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Slasno jelo osvojiće vas od prvog zalogaja.

kaneloni sa mlevenim mesom
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

Za sos:

  • 1 kašika ulja
  • 2 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
  • 1/2 crnog luka, sitno iseckanog
  • 1 šargarepa, mala, sitno seckana
  • 1 rebro celera, sitno iseckano
  • 800g izdrobljenog paradajza
  • 500 ml pilećeg bujona
  • po 1/2 kašičice majčine dušice, origana, soli, bibera

Za fil:

  • 1 kašika ulja
  • 2 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
  • 1/2 crnog luka, sitno iseckanog
  • 500 g mlevenog mesa
  • 250 g smrznutog spanaća, iseckanog, odmrznutog
  • 1 goveđa kocka bujona, izmrvljena
  • 1/2 kašičice bibera

Za kanelone:

  • 21 - 24 tube kanelonija
  • 470 g mocarela sira, narendanog
  • seckani peršun za ukras

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni.U velikoj šerpi na jakoj vatri zagrejte ulje pa dodajte luk i beli luk. Pržite 2 minuta pa dodajte šargarepu i celer. Onda umešajte preostale sastojke za sos. Promešajte pa pustite da proključa. Zatim smanjite vatru na srednju pa poklopite i kkuvajte 10 minuta. Nakon što se prohladi blendajte dok ne postane glatko, pa ostavite sa strane. U velikom tiganju na jakoj vatri zagrejte ulje pa dodajte luk i beli luk i pržite 2 minuta. Umešajte mleveno meso i pržite, dok ne postane braon boje. Dodajte  spanać, pa dodajte izmrvljenu goveđu kocku, biber i 240 ml kaneloni sosa. Dobro promešajte pa kuvajte 2 minuta. Zatim sklonite sa vatre pa ostavite da se prohladi. Prebacite fil u poslastičarsku kesu sa širokim otvorom. Potom kanelone napunite filom. 300 ml sosa sipajte u vatrostalnu posudu pa kanelone pa ostatak sosa. Pospite sirom pa pokrijte aluminijumskom folijom. Pecite 25 minuta,u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Onda skinite foliju pa pecite još 10 minuta. Na kraju, pospite peršunom. Prijatno!

Čokolada od pistaćija 🍫 Sastojci: 200g čokolade za topljenje 50g pistaći kreme Dekoracija po želji (indijski orah, badem, gumene bombone) Priprema: 1. Topite čokoladu na pari dok se ne otopi. 2. Pripremite kalup i prelijte otopljenom čokoladom. 3. Preko čokolade sipajte pistaći kremu i napravite šare po želji. 4. Dodajte dekoraciju po izboru (gumene bombone, indijski orah, badem). 5. Stavite u zamrzivač na 15 minuta da se stegne. Brza i jednostavna čokolada, spremna za nekoliko minuta! #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #recept #cokolada #viral #viralvideo #fyp #foryou ♬ original sound - Moja Trpeza Watch on TikTok

Komentari (0)