SOČNI KANELONI SA MLEVENIM MESOM I BEŠAMEL SOSOM Eksplozija ukusa u jednom jelu

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Savršena kombinacija sa kojom nikada ne možete da pogrešite.

kaneloni sa mlevenim mesom u bešamel sosu
Shutterstock

Potrebno je

Za fil:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 crni luk
  • 1 jaje
  • 50 g parmezana
  • 100 ml kečapa
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 50 ml maslinovog ulja

Za bešamel sos:

  • 15 g maslaca
  • 15 g brašna
  • 200 ml mleka
  • 100 ml kisele pavlake
  • 100 g kačkavalja
  • 1 kašičica soli

I još:

  • 300 g kačkavalja
  • 100 ml paradajz sosa
  • 250 g kanelona
  • 50 ml maslinovog ulja

Priprema:
Sitno iseckajte luk pa ga propržite na zagrejanom ulju. Nakon što omekša, dodajte meso, pa kratko propržite. Sklonite šerpu i dodajte začine, jaje, parmezan i paradajz sos. Zasebno propržite brašno, na zagrejanom maslacu, pa dodajte mleko. Kada provri mešajte sve dok se sos ne zgusne. Zatim sklonite šerpu i u sos dodajte so, pavlaku i izrendan kačkavalj. Kanelone napunite filom. Premažite uljem tepsiju i u nju ređajte kanelone punjene filom. Onda kanelone premažite paradajz sosom pa preko narendajte 150 g kačkavalja. Prelijte sa bešamel sosom i prekrijte aluminijumskom folijom. Pecite 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sa folijom, pa skinite foliju, narendajte preostali kačkavalj, pa zapecite još 5 minuta, da se sir istopi.

Komentari (0)

Loading