SOČNI KANELONI SA MLEVENIM MESOM I BEŠAMEL SOSOM Eksplozija ukusa u jednom jelu
Savršena kombinacija sa kojom nikada ne možete da pogrešite.
Potrebno je
Za fil:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 1 jaje
- 50 g parmezana
- 100 ml kečapa
- 1 kašika seckanog peršuna
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- 50 ml maslinovog ulja
Za bešamel sos:
- 15 g maslaca
- 15 g brašna
- 200 ml mleka
- 100 ml kisele pavlake
- 100 g kačkavalja
- 1 kašičica soli
I još:
- 300 g kačkavalja
- 100 ml paradajz sosa
- 250 g kanelona
- 50 ml maslinovog ulja
Priprema:
Sitno iseckajte luk pa ga propržite na zagrejanom ulju. Nakon što omekša, dodajte meso, pa kratko propržite. Sklonite šerpu i dodajte začine, jaje, parmezan i paradajz sos. Zasebno propržite brašno, na zagrejanom maslacu, pa dodajte mleko. Kada provri mešajte sve dok se sos ne zgusne. Zatim sklonite šerpu i u sos dodajte so, pavlaku i izrendan kačkavalj. Kanelone napunite filom. Premažite uljem tepsiju i u nju ređajte kanelone punjene filom. Onda kanelone premažite paradajz sosom pa preko narendajte 150 g kačkavalja. Prelijte sa bešamel sosom i prekrijte aluminijumskom folijom. Pecite 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sa folijom, pa skinite foliju, narendajte preostali kačkavalj, pa zapecite još 5 minuta, da se sir istopi.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)