KRMENADLE U SOSU OD PIVA I LUKA Slasno jelo u pikantnom spoju, a meso se lepi za prste

Ivana Pavlović

19:30

Sezonski recepti 0

Sočne i slasne, ukusa koji priča priče.

krmenadle u sosu od piva i luka
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 4 veće krmenadle
  • 2 veća crna luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 šolja piva
  • 1 šolja pilećeg bujona
  • 3 kašike brašna
  • 2 kašike maslaca
  • so i biber po ukusu

Priprema: 
Ugrejte dublji tiganj ili šerpu na srednjejakoj vatri. Dodajte maslac i pustite da se otopi. Posolite i pobiberite krmenadle, pa ih pržite sa svake strane dok ne postanu lepo zlatnosmeđe. Sklonite krmenadle iz tiganja i stavite ih na stranu. U istu šerpu dodajte iseckani crni i beli luk. Pržite luk dok ne postane staklast. Dodajte brašno i promešajte dobro kako biste napravili svetlu zapršku. Polako dodajte pivo i pileći bujon, neprestano mešajući da biste izbegli grudvice. Pustite da sos proključa. Vratite krmenadle u sos, smanjite vatru na nisku i pokrijte tiganj. Kuvajte oko 30-40 minuta ili dok ne postanu mekane i sočne.

Čokolada od pistaćija 🍫 Sastojci: 200g čokolade za topljenje 50g pistaći kreme Dekoracija po želji (indijski orah, badem, gumene bombone) Priprema: 1. Topite čokoladu na pari dok se ne otopi. 2. Pripremite kalup i prelijte otopljenom čokoladom. 3. Preko čokolade sipajte pistaći kremu i napravite šare po želji. 4. Dodajte dekoraciju po izboru (gumene bombone, indijski orah, badem). 5. Stavite u zamrzivač na 15 minuta da se stegne. Brza i jednostavna čokolada, spremna za nekoliko minuta! #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #recept #cokolada #viral #viralvideo #fyp #foryou ♬ original sound - Moja Trpeza Watch on TikTok

Komentari (0)