KRMENADLE U SOSU OD PIVA I LUKA Slasno jelo u pikantnom spoju, a meso se lepi za prste
Sočne i slasne, ukusa koji priča priče.
Potrebno je:
- 4 veće krmenadle
- 2 veća crna luka
- 2 čena belog luka
- 1 šolja piva
- 1 šolja pilećeg bujona
- 3 kašike brašna
- 2 kašike maslaca
- so i biber po ukusu
Priprema:
Ugrejte dublji tiganj ili šerpu na srednjejakoj vatri. Dodajte maslac i pustite da se otopi. Posolite i pobiberite krmenadle, pa ih pržite sa svake strane dok ne postanu lepo zlatnosmeđe. Sklonite krmenadle iz tiganja i stavite ih na stranu. U istu šerpu dodajte iseckani crni i beli luk. Pržite luk dok ne postane staklast. Dodajte brašno i promešajte dobro kako biste napravili svetlu zapršku. Polako dodajte pivo i pileći bujon, neprestano mešajući da biste izbegli grudvice. Pustite da sos proključa. Vratite krmenadle u sos, smanjite vatru na nisku i pokrijte tiganj. Kuvajte oko 30-40 minuta ili dok ne postanu mekane i sočne.
Možda vas zanima:
KRMENADLE SA KROMPIROM Gurmansko jelo koje će ukućani obožavati
Slasno jelo držaće vas dugo sitim.
KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.
SLASNE KRMENADLE SA BELIM LUKOM Mekane i sočne, a meso se lepi za prste
Pikantne i aromatične, bićete oduševljeni.
KRMENADLE U SOSU OD PIVA I LUKA Aromatično jelo za prave gurmane i one izbirljive
Slasno jelo oduševiće i one koji ne vole meso.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)