LAZANJE SA PILETINOM I PEČURKAMA Slasne i drugačije, a držaće vas dugo sitim
Fenomenalne i sočne, prste da poližete.
Potrebno je:
- 500 g pilećeg filea
- 300 g pečurki
- luk
- 3 čena belog luka
- 400 g paradajz sosa
- 250 g mocarele
- 200 g rikola sira
- 100 g parmezana
- 12 listova za lazanje
- 2 kašike maslinovog ulja
- So
- biber
- svež bosiljak i peršun
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Masinovo ulje zagrejte u velikom tiganju, na srednjoj temperaturi.Dodajte iseckani luk pa pržite sve dok ne postane staklast. Umešajte beli luk pa pržite još minut. Dodajte piletinu i pržite. Dodajte pečurke i pržite, onda paradajz sos, so i biber po ukusu, pa kuvajte još 10 minuta. Listove za lazanje skuvajte prema uputstvu sa pakovanja, pa ih ocedite i ostavite sa strane. Veliki pleh za pečenje premažite maslinovim uljem pa nanesite fil od piletine i pečuraka. Onda opet nanesite listove za lazanje pa sloj sireva. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Poslednji treba da bude sloj sa sirevima. Pospite lazanje rendanim parmezanom. Pecite lazanje 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni i pokriveno aluminijumskom folijom. Zatim skinite foliju i pecite još 10 minuta. Na kraju, dekorišite svežim bosiljkom i peršunom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
NAJBOLJE LAZANJE NA SVETU Recept koji dve decenije ne silazi sa trona, a evo i zašto
Sočne i mirisne, a zasitne.
PASTICIO Grčke lazanje za ručak koji se ne zaboravlja, ukućani će stajati u redu za još
Bićete oduševljeni ukusom.
LAZANJE SA PILETINOM Eksplozija ukusa u svakom zalogaju, po starom italijanskom receptu
Priprema nije komplikovana, a ukus je božanstven.
LAZANJE SA SPANAĆEM Po starom baka Jelinom receptu, za prave gurmane i one izbirljive
Sočne i slasne, za ručak koji se pamti.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)