LAZANJE SA PILETINOM I PEČURKAMA Slasne i drugačije, a držaće vas dugo sitim
Fenomenalne i sočne, prste da poližete.

Potrebno je:
- 500 g pilećeg filea
- 300 g pečurki
- luk
- 3 čena belog luka
- 400 g paradajz sosa
- 250 g mocarele
- 200 g rikola sira
- 100 g parmezana
- 12 listova za lazanje
- 2 kašike maslinovog ulja
- So
- biber
- svež bosiljak i peršun
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Masinovo ulje zagrejte u velikom tiganju, na srednjoj temperaturi.Dodajte iseckani luk pa pržite sve dok ne postane staklast. Umešajte beli luk pa pržite još minut. Dodajte piletinu i pržite. Dodajte pečurke i pržite, onda paradajz sos, so i biber po ukusu, pa kuvajte još 10 minuta. Listove za lazanje skuvajte prema uputstvu sa pakovanja, pa ih ocedite i ostavite sa strane. Veliki pleh za pečenje premažite maslinovim uljem pa nanesite fil od piletine i pečuraka. Onda opet nanesite listove za lazanje pa sloj sireva. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Poslednji treba da bude sloj sa sirevima. Pospite lazanje rendanim parmezanom. Pecite lazanje 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni i pokriveno aluminijumskom folijom. Zatim skinite foliju i pecite još 10 minuta. Na kraju, dekorišite svežim bosiljkom i peršunom. Bon appetit!
Možda vas zanima:


LAZANJE BOLONJEZE Kremaste, bogate i prave italijanske, ovaj recept bi trebalo da zapišete
Klasik na drugačiji način, nema ko će im odoleti.

LAZANJE SA SPANAĆEM Može i bez mesa, za obrok koji se ne zaboravlja
Sočne i slasne, postaće vaše novo omiljeno jelo.

DRUGAČIJE LAZANJE Sa pistaćima i ovom namirnicom, nema ko vam neće tražiti recept
Slasne i aromatične, prste da poližete.

MAFINI SA ŠUNKOM I SIROM Gotovi za pola sata a nema ko će im odoleti
Mirisni i sočni.

NUGAT TORTA Kremasta i nedoljiva, nećete moći da prestanete da jedete
Savršena za sve prilike.

NAJBOLJE POHOVANE LIGNJE Biće hrskave i preukusne, a jedan sastojak im daje poseban šmek
Služite uz seckane parčiće limuna i tartar sos.

PALENTA SA MERAMA NA KAŠIKE Baš onako kako su je nekada domaćice pravile, biće kremasta i neodoljiva
Savršena za doručak uz šolju jogurta.

POSNA PITA SA SPANAĆEM Gurmanska i slasna, nestaće sa stola čim se postavi
Svaki zalogaj je raj za nepca.
Komentari (0)