LAZANJE SA PILETINOM I PEČURKAMA Slasne i drugačije, a držaće vas dugo sitim
Fenomenalne i sočne, prste da poližete.
Potrebno je:
- 500 g pilećeg filea
- 300 g pečurki
- luk
- 3 čena belog luka
- 400 g paradajz sosa
- 250 g mocarele
- 200 g rikola sira
- 100 g parmezana
- 12 listova za lazanje
- 2 kašike maslinovog ulja
- So
- biber
- svež bosiljak i peršun
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Masinovo ulje zagrejte u velikom tiganju, na srednjoj temperaturi.Dodajte iseckani luk pa pržite sve dok ne postane staklast. Umešajte beli luk pa pržite još minut. Dodajte piletinu i pržite. Dodajte pečurke i pržite, onda paradajz sos, so i biber po ukusu, pa kuvajte još 10 minuta. Listove za lazanje skuvajte prema uputstvu sa pakovanja, pa ih ocedite i ostavite sa strane. Veliki pleh za pečenje premažite maslinovim uljem pa nanesite fil od piletine i pečuraka. Onda opet nanesite listove za lazanje pa sloj sireva. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Poslednji treba da bude sloj sa sirevima. Pospite lazanje rendanim parmezanom. Pecite lazanje 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni i pokriveno aluminijumskom folijom. Zatim skinite foliju i pecite još 10 minuta. Na kraju, dekorišite svežim bosiljkom i peršunom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
NAJBOLJE LAZANJE NA SVETU Recept koji dve decenije ne silazi sa trona, a evo i zašto
Sočne i mirisne, a zasitne.
PASTICIO Grčke lazanje za ručak koji se ne zaboravlja, ukućani će stajati u redu za još
Bićete oduševljeni ukusom.
LAZANJE SA PILETINOM Eksplozija ukusa u svakom zalogaju, po starom italijanskom receptu
Priprema nije komplikovana, a ukus je božanstven.
LAZANJE SA SPANAĆEM Po starom baka Jelinom receptu, za prave gurmane i one izbirljive
Sočne i slasne, za ručak koji se pamti.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)