POSNE LAZANJE SA PEČURKAMA Specijalitet koji niko ne odbija, a ukućani će stajati u redu za još

Ivana Pavlović

15:20

Sezonski recepti 0

Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.

posne lazanje sa pečurkama
Shutterstock

Potrebno je:

  • posni listovi lazanje 
  • srednja glavica crnog luka
  • 2 šolje paradajz-sosa ili soka
  • 3 čena belog luka
  • 300g pečuraka
  • so
  • biber
  • origano
  • ulje
  • brašno

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Iseckajte sitno crni luk pa ga propržite na ulju sa seckanim belim lukom. Umešajte pečurke nakon 3 minuta. Zatim umešajte sos od paradajza. Sitno iseckajte crni luk i na ulju ga pržite sa iseckanim belim lukom. Nakon tri minuta dodajte pečurke. Skinite sa vatre pa u tiganj na tihoj vatri sipajte brašno, vodu i začine. Ključalom vodom prelijte lazanje pa ostavite tako jedan minut. U vatrostalnu činiju poređajte listove lazanje pa prelijte paradajz sosom i bešamel sosom. Dodajte još red listova pa ponovite postupak. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading