SARME S RIBOM Posno jelo koje osvaja svakim zalogajem, za savršen ručak
Posne, drugačije i slasne.
Potrebno je:
- 200 g pirinča
- 2 rendane šargarepe
- 1 crni luk, sitno seckan
- 2 čena belog luka, sitno seckana
- 200 g mlevene posne ribe (npr. pastrmka ili neka druga posna riba)
- 1/2 šolje paradajz sosa
- so i biber po ukusu
- suvi začin po želji
- ulje za dinstanje
- 1 glavica kiselog kupusa
- 2-3 listova kiselog kupusa za oblaganje dna šerpe
- voda za kuvanje sarme
- posna pavlaka za serviranje
Priprema:
Listove kiselog kupusa pažljivo odvojite od glavice, pa stavite u šerpu sa provrelom vodom na nekoliko minuta. Kada omekšaju ocedite ih i ostavite sa strane. Zagrejte ulje pa propržite crni luk dok ne postane staklast, u velikom tiganju. Potom dodajte beli luk i rendanu šargarepu pa dinstajte. Potom dodajte posnu mlevenu ribu i kuvajte dok se ne sjedini sa povrćem. Umešajte opran pirinač, paradajz sos, so, biber i suvi začin, pa dobro promešajte. Zatim kuvajte još nekoliko minuta da se sastojci sjedine. Preko radne površine stavite list kiselog kupusa pa preko sredine nanesite fil. Savijte stranice pa čvrsto urolajte u sarmu. Zatim na dno šerpe stavite par listova kupusa pa pažljivo ređajte sarme, jednu do druge. Onda prelijte vodom pa kuvajte 45 minuta do sat vremena, tj. dok listovi kupusa ne omekšaju.
Možda vas zanima:
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)