SARME S RIBOM Posno jelo koje osvaja svakim zalogajem, za savršen ručak
Posne, drugačije i slasne.
Potrebno je:
- 200 g pirinča
- 2 rendane šargarepe
- 1 crni luk, sitno seckan
- 2 čena belog luka, sitno seckana
- 200 g mlevene posne ribe (npr. pastrmka ili neka druga posna riba)
- 1/2 šolje paradajz sosa
- so i biber po ukusu
- suvi začin po želji
- ulje za dinstanje
- 1 glavica kiselog kupusa
- 2-3 listova kiselog kupusa za oblaganje dna šerpe
- voda za kuvanje sarme
- posna pavlaka za serviranje
Priprema:
Listove kiselog kupusa pažljivo odvojite od glavice, pa stavite u šerpu sa provrelom vodom na nekoliko minuta. Kada omekšaju ocedite ih i ostavite sa strane. Zagrejte ulje pa propržite crni luk dok ne postane staklast, u velikom tiganju. Potom dodajte beli luk i rendanu šargarepu pa dinstajte. Potom dodajte posnu mlevenu ribu i kuvajte dok se ne sjedini sa povrćem. Umešajte opran pirinač, paradajz sos, so, biber i suvi začin, pa dobro promešajte. Zatim kuvajte još nekoliko minuta da se sastojci sjedine. Preko radne površine stavite list kiselog kupusa pa preko sredine nanesite fil. Savijte stranice pa čvrsto urolajte u sarmu. Zatim na dno šerpe stavite par listova kupusa pa pažljivo ređajte sarme, jednu do druge. Onda prelijte vodom pa kuvajte 45 minuta do sat vremena, tj. dok listovi kupusa ne omekšaju.
Možda vas zanima:
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)