SARME S RIBOM Posno jelo koje osvaja svakim zalogajem, za savršen ručak
Posne, drugačije i slasne.

Potrebno je:
Možda vas zanima:


SVRLJIŠKI BELMUŽ Evo kako da napravite zvanično najbolje jelo na svetu
Treba vam samo 3 sastojka, a proglašeno je za najbolje jelo na svetu.

ROLOVANO BELO MESO PUNJENO SIROM I POVRĆEM Uskršnji ručak koji će gosti obožavati
Sočno i slasno, nestaće sa stola čim se postavi.

PROLEĆNI MLADI KROMPIRIĆI ZA RUČAK BEZ MANE Slasni i savršeni, samo dodajte prilog po želji
Ukućani će stajati u redu za još.
- 200 g pirinča
- 2 rendane šargarepe
- 1 crni luk, sitno seckan
- 2 čena belog luka, sitno seckana
- 200 g mlevene posne ribe (npr. pastrmka ili neka druga posna riba)
- 1/2 šolje paradajz sosa
- so i biber po ukusu
- suvi začin po želji
- ulje za dinstanje
- 1 glavica kiselog kupusa
- 2-3 listova kiselog kupusa za oblaganje dna šerpe
- voda za kuvanje sarme
- posna pavlaka za serviranje
Priprema:
Listove kiselog kupusa pažljivo odvojite od glavice, pa stavite u šerpu sa provrelom vodom na nekoliko minuta. Kada omekšaju ocedite ih i ostavite sa strane. Zagrejte ulje pa propržite crni luk dok ne postane staklast, u velikom tiganju. Potom dodajte beli luk i rendanu šargarepu pa dinstajte. Potom dodajte posnu mlevenu ribu i kuvajte dok se ne sjedini sa povrćem. Umešajte opran pirinač, paradajz sos, so, biber i suvi začin, pa dobro promešajte. Zatim kuvajte još nekoliko minuta da se sastojci sjedine. Preko radne površine stavite list kiselog kupusa pa preko sredine nanesite fil. Savijte stranice pa čvrsto urolajte u sarmu. Zatim na dno šerpe stavite par listova kupusa pa pažljivo ređajte sarme, jednu do druge. Onda prelijte vodom pa kuvajte 45 minuta do sat vremena, tj. dok listovi kupusa ne omekšaju.


SLATKI ROLAT SA PISTAĆIMA I MALINAMA Poćiće vam voda na usta koliko je ukusan
Neodoljiv i sladak, bićete oduševljeni.

PLJESKAVICE NA VODI Jedini recept koji će vam ikada trebati, za dane najstrožeg posta
Posne i slasne, pravićete stalno.

USKRŠNJA TORTA U OBLIKU ZECA Poslastica sa kokosom koju će zbog izgleda deca voleti
Lagana i kremasta, savršena za dečije rođendane i bitne datume.

USKRŠNJI MILIBROT MEKAN KAO DUŠA Sočan i ukusan, topi se u ustima
Bogat mlekom, puterom i jajima, ukusa koji priča priče.
Komentari (0)