SARME S RIBOM Posno jelo koje osvaja svakim zalogajem, za savršen ručak

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Posne, drugačije i slasne.

posne sarme
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 200 g pirinča
  • 2 rendane šargarepe
  • 1 crni luk, sitno seckan
  • 2 čena belog luka, sitno seckana
  • 200 g mlevene posne ribe (npr. pastrmka ili neka druga posna riba)
  • 1/2 šolje paradajz sosa
  • so i biber po ukusu
  • suvi začin po želji
  • ulje za dinstanje
  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 2-3 listova kiselog kupusa za oblaganje dna šerpe
  • voda za kuvanje sarme
  • posna pavlaka za serviranje 

Priprema:

Listove kiselog kupusa pažljivo odvojite od glavice, pa stavite u šerpu sa provrelom vodom na nekoliko minuta. Kada omekšaju ocedite ih i ostavite sa strane. Zagrejte ulje pa propržite crni luk dok ne postane staklast, u velikom tiganju. Potom dodajte beli luk i rendanu šargarepu pa dinstajte. Potom dodajte posnu mlevenu ribu i kuvajte dok se ne sjedini sa povrćem. Umešajte opran pirinač, paradajz sos, so, biber i suvi začin, pa dobro promešajte. Zatim kuvajte još nekoliko minuta da se sastojci sjedine. Preko radne površine stavite list kiselog kupusa pa preko sredine nanesite fil. Savijte stranice pa čvrsto urolajte u sarmu. Zatim na dno šerpe stavite par listova kupusa pa pažljivo ređajte sarme, jednu do druge. Onda prelijte vodom pa kuvajte 45 minuta do sat vremena, tj. dok listovi kupusa ne omekšaju. 

Bezglutenska Pita Sastojci: 2 jaja 150 g grčkog jogurta 100 ml mleka 200 g kukuruznih pahuljica (kornfleks) Priprema: 1. U činiju razbijete 2 jaja, pa dodate grčki jogurt i mleko. Sve dobro umutite dok ne dobijete kompaktnu smesu. 2. Dodajte kornfleks i dobro promešajte dok ne omekšaju. 3. Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. 4. Pecite 15 minuta na 200°C, dok ne postane zlatno i čvrsto. 5. Kada je pita pečena, iseckajte je i poslužite uz jogurt po želji. Napomena: Mleko, jaja i grčki jogurt ne sadrže gluten. Međutim, kukuruzne pahuljice (kornfleks) mogu sadržavati gluten, zavisno od brenda i načina obrade. Preporučuje se da proverite etiketu i odaberete one koje su označene kao "bez glutena". Prijatno! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #foryoupage #fyp #goviral #fouryou #recept #viral_video ♬ Dance You Outta My Head - Cat Janice

Komentari (0)