PILEĆI FILE U PARADAJZ SOSU Sočno jelo koje osvaja na prvi zalogaj, u kremastom prelivu
Ukusno jelo oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je:
- 500 g pilećeg filea
- konzerva paradajz pelata
- glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- kašika maslinovog ulja
- kašičica suvog origana
- kašičica suvog bosiljka
- so
- biber
- svež peršun
Priprema:
Pileće filete operite i osušite. Onda ih posolite i pobiberite sa obe strane. Na srednjoj vatri u velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje.Onda dodajte pileće filete i pržite 5 do 7 minuta, sa svake strane.).Izvadite piletinu pa je ostavite sa strane. Propržite sitno seckani crni luk dok ne postane staklast, pa dodajte sitno seckani beli luk i pržite još minut. Sipajte paradajz pelat u tiganj, pa kuvajte dok paradajz ne omekša i sos se ne zgusne, 10 do 15 minuta. Potom dodajte origano i bosiljak, pa promešajte. Piletinu vratite u tiganj i kuvajte još 10 minuta. Posolite i pobiberite, pa služite toplo. Na kraju, pospite svežim peršunom.
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
SLADAK KUPUS SA MESOM UKUSA KOJI GOVORI VIŠE OD 1000 JEZIKA Bio je omiljeno jelo Tita i Jovanke
Ukućani će stajati u redu za još.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)