PILEĆI FILE U PARADAJZ SOSU Sočno jelo koje osvaja na prvi zalogaj, u kremastom prelivu

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Ukusno jelo oduševiće i one izbirljive.

piletina u paradajz sosu
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g pilećeg filea
  • konzerva paradajz pelata
  • glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • kašika maslinovog ulja
  • kašičica suvog origana
  • kašičica suvog bosiljka
  • so
  • biber
  • svež peršun

Priprema:

Pileće filete operite i osušite. Onda ih posolite i pobiberite sa obe strane. Na srednjoj vatri u velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje.Onda dodajte pileće filete i pržite 5 do 7 minuta, sa svake strane.).Izvadite piletinu pa je ostavite sa strane. Propržite sitno seckani crni luk dok ne postane staklast, pa dodajte sitno seckani beli luk i pržite još minut. Sipajte paradajz pelat u tiganj, pa kuvajte dok paradajz ne omekša i sos se ne zgusne, 10 do 15 minuta. Potom dodajte origano i bosiljak, pa promešajte. Piletinu vratite u tiganj i kuvajte još 10 minuta. Posolite i pobiberite, pa služite toplo. Na kraju, pospite svežim peršunom.

Bezglutenska Pita Sastojci: 2 jaja 150 g grčkog jogurta 100 ml mleka 200 g kukuruznih pahuljica (kornfleks) Priprema: 1. U činiju razbijete 2 jaja, pa dodate grčki jogurt i mleko. Sve dobro umutite dok ne dobijete kompaktnu smesu. 2. Dodajte kornfleks i dobro promešajte dok ne omekšaju. 3. Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. 4. Pecite 15 minuta na 200°C, dok ne postane zlatno i čvrsto. 5. Kada je pita pečena, iseckajte je i poslužite uz jogurt po želji. Napomena: Mleko, jaja i grčki jogurt ne sadrže gluten. Međutim, kukuruzne pahuljice (kornfleks) mogu sadržavati gluten, zavisno od brenda i načina obrade. Preporučuje se da proverite etiketu i odaberete one koje su označene kao "bez glutena". Prijatno! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #foryoupage #fyp #goviral #fouryou #recept #viral_video ♬ Dance You Outta My Head - Cat Janice

Komentari (0)