PILEĆI FILE U PARADAJZ SOSU Sočno jelo koje osvaja na prvi zalogaj, u kremastom prelivu
Ukusno jelo oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je:
- 500 g pilećeg filea
- konzerva paradajz pelata
- glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- kašika maslinovog ulja
- kašičica suvog origana
- kašičica suvog bosiljka
- so
- biber
- svež peršun
Priprema:
Pileće filete operite i osušite. Onda ih posolite i pobiberite sa obe strane. Na srednjoj vatri u velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje.Onda dodajte pileće filete i pržite 5 do 7 minuta, sa svake strane.).Izvadite piletinu pa je ostavite sa strane. Propržite sitno seckani crni luk dok ne postane staklast, pa dodajte sitno seckani beli luk i pržite još minut. Sipajte paradajz pelat u tiganj, pa kuvajte dok paradajz ne omekša i sos se ne zgusne, 10 do 15 minuta. Potom dodajte origano i bosiljak, pa promešajte. Piletinu vratite u tiganj i kuvajte još 10 minuta. Posolite i pobiberite, pa služite toplo. Na kraju, pospite svežim peršunom.
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
SLADAK KUPUS SA MESOM UKUSA KOJI GOVORI VIŠE OD 1000 JEZIKA Bio je omiljeno jelo Tita i Jovanke
Ukućani će stajati u redu za još.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)