LAZANJE PO RECEPTU VODITELJKE LEE KIŠ Sočnije i slasnije od onih klasičnih, prste da poližete
Voditeljka Lea Kiš jedno je od omiljenih lica s malih ekrana, a svoju njenu karijeru prati zavidan uspeh bez skandala. Da se odlično snalazi u kuhinji, pokazao je i recept za sočne lazanje, koje posebno vole njen suprug Momčilo i ćerka Mia. Pripremite i uverite se zašto su toliko ukusne, sigurni smo da se nećete pokajati.
Potrebno je:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- origano
- suvi začin
- kari
- sveže testo za lazanje ili kratko obarene standardne kore za lazanje
- 2 paradajza
Za bešamel sos:
- 500 ml mleka
- 2 kašike brašna
- 200 g kačkavalja
- 1 jaje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Seckani crni luk prodinstajte na zagrejanom ulju dok ne postane staklast. Umešajte mleveno meso i pržite dok ne promeni boju, pa dodajte origano, suvi začin i kari. Dobro začinite i sjedinite. Brašno i rendani kačkavalj umutite u mleku pa u vatrostalnu posudu sipajte sloj sosa, kore, meso, bešamel. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Na kraju, pospite rendanim kačkavaljem pa preko poređajte kolutove paradajza. Pecite lazanje oko pola sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok im korica ne postane zlatnosmeđa.
Možda vas zanima:
NAJBOLJE LAZANJE NA SVETU Recept koji dve decenije ne silazi sa trona, a evo i zašto
Sočne i mirisne, a zasitne.
PASTICIO Grčke lazanje za ručak koji se ne zaboravlja, ukućani će stajati u redu za još
Bićete oduševljeni ukusom.
LAZANJE SA PILETINOM Eksplozija ukusa u svakom zalogaju, po starom italijanskom receptu
Priprema nije komplikovana, a ukus je božanstven.
LAZANJE SA SPANAĆEM Po starom baka Jelinom receptu, za prave gurmane i one izbirljive
Sočne i slasne, za ručak koji se pamti.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
POSNA BAKLAVA Sočna, hrskava, topi se u ustima
Za bogatiji ukus, možete dodati malo posnog margarina.
Komentari (0)