LAZANJE PO RECEPTU VODITELJKE LEE KIŠ Sočnije i slasnije od onih klasičnih, prste da poližete

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Voditeljka Lea Kiš jedno je od omiljenih lica s malih ekrana, a svoju njenu karijeru prati zavidan uspeh bez skandala. Da se odlično snalazi u kuhinji, pokazao je i recept za sočne lazanje, koje posebno vole njen suprug Momčilo i ćerka Mia. Pripremite i uverite se zašto su toliko ukusne, sigurni smo da se nećete pokajati.

lazanje
Shutterstock

lea kis

Možda vas zanima:

ATA Images
 

Potrebno je:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • origano
  • suvi začin
  • kari
  • sveže testo za lazanje ili kratko obarene standardne kore za lazanje
  • 2 paradajza

Za bešamel sos:

  • 500 ml mleka
  • 2 kašike brašna
  • 200 g kačkavalja
  • 1 jaje

Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Seckani crni luk prodinstajte na zagrejanom ulju dok ne postane staklast. Umešajte mleveno meso i pržite dok ne promeni boju, pa dodajte origano, suvi začin i kari. Dobro začinite i sjedinite. Brašno i rendani kačkavalj umutite u mleku pa u vatrostalnu posudu sipajte sloj sosa, kore, meso, bešamel. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Na kraju, pospite rendanim kačkavaljem pa preko poređajte kolutove paradajza. Pecite lazanje oko pola sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok im korica ne postane zlatnosmeđa.

Hrskavi štapići Sastojci: 300 g brašna T-400 250 g kukuruznog brašna 1 jaje 250 ml mleka 20 g kvasca 2 kašike ulja So, šećer Susam, lan (za posipanje) Priprema: Umutiti jaje, kvasac i mleko, pa ostaviti 10 minuta da nadođe. Dodati oba brašna, so, šećer i ulje, pa zamesiti glatko testo. Ostaviti 30 minuta da naraste. Premesiti, oblikovati loptice i ostaviti još 10 minuta. Svaku lopticu razvaljati i uplesti u pletenicu. Ređati na pleh, posuti susamom i lanom, pa peći 15 minuta na 200°C. Poslužiti tople i uživati u hrskavim štapićima! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foryou #foryoupage #fyf #foryou #foryoupage #fyf ♬ оригинальный звук - ꧁𝕊𝕠𝕦𝕝꧂ Watch on TikTok

Komentari (0)