LAZANJE PO RECEPTU VODITELJKE LEE KIŠ Sočnije i slasnije od onih klasičnih, prste da poližete
Voditeljka Lea Kiš jedno je od omiljenih lica s malih ekrana, a svoju njenu karijeru prati zavidan uspeh bez skandala. Da se odlično snalazi u kuhinji, pokazao je i recept za sočne lazanje, koje posebno vole njen suprug Momčilo i ćerka Mia. Pripremite i uverite se zašto su toliko ukusne, sigurni smo da se nećete pokajati.

Potrebno je:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- origano
- suvi začin
- kari
- sveže testo za lazanje ili kratko obarene standardne kore za lazanje
- 2 paradajza
Za bešamel sos:
- 500 ml mleka
- 2 kašike brašna
- 200 g kačkavalja
- 1 jaje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Seckani crni luk prodinstajte na zagrejanom ulju dok ne postane staklast. Umešajte mleveno meso i pržite dok ne promeni boju, pa dodajte origano, suvi začin i kari. Dobro začinite i sjedinite. Brašno i rendani kačkavalj umutite u mleku pa u vatrostalnu posudu sipajte sloj sosa, kore, meso, bešamel. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Na kraju, pospite rendanim kačkavaljem pa preko poređajte kolutove paradajza. Pecite lazanje oko pola sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok im korica ne postane zlatnosmeđa.
Možda vas zanima:


LAZANJE BOLONJEZE Kremaste, bogate i prave italijanske, ovaj recept bi trebalo da zapišete
Klasik na drugačiji način, nema ko će im odoleti.

LAZANJE SA SPANAĆEM Može i bez mesa, za obrok koji se ne zaboravlja
Sočne i slasne, postaće vaše novo omiljeno jelo.

DRUGAČIJE LAZANJE Sa pistaćima i ovom namirnicom, nema ko vam neće tražiti recept
Slasne i aromatične, prste da poližete.

MAFINI SA ŠUNKOM I SIROM Gotovi za pola sata a nema ko će im odoleti
Mirisni i sočni.

NUGAT TORTA Kremasta i nedoljiva, nećete moći da prestanete da jedete
Savršena za sve prilike.

NAJBOLJE POHOVANE LIGNJE Biće hrskave i preukusne, a jedan sastojak im daje poseban šmek
Služite uz seckane parčiće limuna i tartar sos.

PALENTA SA MERAMA NA KAŠIKE Baš onako kako su je nekada domaćice pravile, biće kremasta i neodoljiva
Savršena za doručak uz šolju jogurta.

POSNA PITA SA SPANAĆEM Gurmanska i slasna, nestaće sa stola čim se postavi
Svaki zalogaj je raj za nepca.
Komentari (0)