CEZAR SALATA Nikad sočnija i ukusnija, a priprema je tako jednostavna
Prvi put je napravljena 1924 godine.

Potrebno je:
- 250 g pilećeg belog mesa
- 100 g slanine
- 5 kriški dvopeka naseckanog na kockice
- 1 glavica zelene salate
- 1 čaša pavlake
- majoneza po ukusu
- maslinovo ulje za prženje
- 1 paradajz
- čen belog čuka
- limunov sok od najmanje pola limuna srednje veličinež
- so, biber, parmezan po ukusu
Priprema:
Piletinu iseckajte na kockice, pa propržite na maslinovom ulju. Onda proropžite slaninu, sitno sečen beli luk i dvopek sečen na kockice. Zasebno pomešajte zelenu salatu sa piletinom, dvopekom, slaninom i belim lukom. Dodajte paradajz sečen na kockice. Pomešajte pavlaku, majonez i limunov sok. Pripremljenim prelivom prelijte salatu, pa na kraju pospite rendanim parmezanom.
Možda vas zanima:

GURMANSKA SALATA SA SLANINOM I JAJIMA Predjelo koje može da zameni glavni obrok, prste da poližete
Sočna i slasna, nestaće sa stola odmah, a super ide uz razna jela.

AVOKADO SALATA SA KRASTAVCEM Kremasta i jednostavna za pripremu, a super ide uz razna jela
Služite uz piletinu ili jelo po želji.

KREMASTA SALATA SA KUKURUZOM Lagana i zasitna, ovakvu do sada niste jeli
Gotova začas, a ukusna i sočna.

SALATA SA KUVANIM JAJIMA Slasna i ukusna, daće vam energije za ceo dan
Proteinsko predjelo okrepiće vas u trenu.

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Savršen spoj baklave i čizkejka u jednoj poslastici.

SOČNE PIROŠKE SA MESOM Pravi raj za nepca, ovakve do sada niste jeli
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

KREMASTI POTAŽ OD ŠARGAREPE Okrepiće vas u trenu, a zdrav i ukusan
Lagan i ukusan, osvežiće vas u trenu.

JUŽNI VETAR TORTA Starinska poslastica kojoj je nemoguće odoleti, ukusa koji priča priče
Očaravajuća i fenomenalna, pogodna za sve svečane prilike.

RIBLJI ĆEVAPI Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, jedu se i mrsnim danima
Dodajte sos ili prilog po želji.
Komentari (0)