CEZAR SALATA Nikad sočnija i ukusnija, a priprema je tako jednostavna

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Prvi put je napravljena 1924 godine.

cezar salata
Shutterstock

Potrebno je:

  • 250 g pilećeg belog mesa
  • 100 g slanine
  • 5 kriški dvopeka naseckanog na kockice
  • 1 glavica zelene salate
  • 1 čaša pavlake
  • majoneza po ukusu
  • maslinovo ulje za prženje
  • 1 paradajz
  • čen belog čuka
  • limunov sok od najmanje pola limuna srednje veličinež
  • so, biber, parmezan po ukusu

Priprema:

Piletinu iseckajte na kockice, pa propržite na maslinovom ulju. Onda proropžite slaninu, sitno sečen beli luk i dvopek sečen na kockice. Zasebno pomešajte zelenu salatu sa piletinom, dvopekom, slaninom i belim lukom. Dodajte paradajz sečen na kockice. Pomešajte pavlaku, majonez i limunov sok. Pripremljenim prelivom prelijte salatu, pa na kraju pospite rendanim parmezanom.

@moja.trpeza Proteinske palačinke sa samo dva sastojka Sastojci: 200g ovsenih pahuljica 100ml vode Priprema: Izmiksajte ovsene pahuljice, dodajte vodu i dobro promešajte. Pecite u tiganju.Servirajte i premažite po želji. Brzo i jednostavno! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #fyp #foryoupage #goviral ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading