CEZAR SALATA Rapsodija ukusa nastala 1924 godine osvaja od prvog zalogaja, za dane koji se pamte

Ivana Pavlović

16:01

Sezonski recepti 0

Cezar Kardini, pre tačno jednog veka, napravio je najpoznatiju salatu na svetu. Sa godinama recept je menjan pa danas postoje brojne varijacije, ove obrok salate. Donosimo vam recept koji se smatra originalnim.

cezar salata
Shutterstock

Potrebno je

  • 250 grama pilećeg belog mesa
  • 100 grama slanine
  • 5 kriški dvopeka naseckanog na kockice
  • 1 glavica zelene salate
  • 1 čaša pavlake
  • majonez po ukusu
  • maslinovo ulje za prženje
  • 1 paradajz
  • 1 čen belog čuka
  • limunov sok od pola limuna
  • so
  • biber
  • parmezan po ukusu

Priprema

Piletinu iseckajte na kockice pa propržite na maslinovom ulju. Izvadite pa propžite slaninu sa sitno sečenim belim lukom i dvopekom sečenim na kockice. U dubokoj činiji pomešajte zelenu salatu isečenu na trake, piletinu, slanunu, dvopek i beli luk pa dodajte paradajz sečen na kockice. Začinite po ukusu. U zasebnoj posudi, napravite preliv. Pomešajte pavlaku, majonez i limunov sok pa prelijte salatu. Na kraju, pospite rendanim parmezanom.

 

Možda vas zanima:

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading