POSNA PROJA SA PRAZILUKOM Sočna i mekana kao pamuk, najbolje služite uz šolju jogurta
Sočna i posna, a držaće vas dugo sitim.
Potrebno je:
- 200 g belog brašna
- 200 g kukuruznog brašna
- 2 struka praziluka
- pola čaše ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 čaše kisele vode
- so
Priprema:
Sitno iseckajte beli deo praziluka pa ga propržite na malo ulja. Iseckajte zeleni deo pa ga ostavite sa strane. Zatim pomešajte brašna, prašak za pecivo, ulje i kiselu vodu. Posolite, pa u smesu dodajte prženi praziluk. Promešajte pa sipajte smesu u tepsiju. Pecite proju 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim je izvadite iz rerne pa pospite zelenim delom praziluka. Na kraju, vratite da se peče još 10 minuta.
Možda vas zanima:
POSNA PROJA Gotova očas posla, a ostaće sveža i nekoliko dana
Služite toplo, uz prilog po želji.
POSNA PROJA ZA SAVRŠEN DORUČAK ILI VEČERU Ukusa koji govori više od 1000 jezika
Pravi se brzo i lako, a osvaja ukusom.
POSNA PROJA SA KISELOM VODOM Sočno jelo na kome su odrasle generacije, a uspeva svima
Posna i slasna, samo dodajte sojin jogurt ili prilog po želji.
POSNA PROJA SA KISELOM VODOM Biće mekana i sutradan, a gotova za pola sata
Najbolje služite uz sojin jogurt.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)