POSNA PROJA SA PRAZILUKOM Sočna i mekana kao pamuk, najbolje služite uz šolju jogurta

Ivana Pavlović

09:30

Sezonski recepti 0

Sočna i posna, a držaće vas dugo sitim.

posna proja sa prazilukom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 200 g belog brašna
  • 200 g kukuruznog brašna
  • 2 struka praziluka
  • pola čaše ulja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 čaše kisele vode
  • so

Priprema:

Sitno iseckajte beli deo praziluka pa ga propržite na malo ulja. Iseckajte zeleni deo pa ga ostavite sa strane. Zatim pomešajte brašna, prašak za pecivo, ulje i kiselu vodu. Posolite, pa u smesu dodajte prženi praziluk. Promešajte pa sipajte smesu u tepsiju. Pecite proju 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim je izvadite iz rerne pa pospite zelenim delom praziluka. Na kraju, vratite da se peče još 10 minuta.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading