ROLAT SA PEČURKAMA Predjelo koje budi sva čula, a priprema je tako laka

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Dodajte prilog po želji i uživajte.

rolat sa pečurkama
Printscreen

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  •  500 g kora za pitu
  • 150 ml ulja
  • 150 ml kisele vode
  •  500 g šampinjona
  • 1 manji struk praziluka
  • 1 kašičica soli
  • malo suvog biljnog začina
  • malo kari začina
  • 4 kašike prepečenog susama
  • malo origana
  • 4 kašike ajvara
  • malo ulja

 
Priprema:


Rernu zagrejte na 200 stepeni. Sitno sečen praziluk pržite dva minuta pa dodajte rendane šampinjone o pržite još 15 minuta, na umerenoj temperaturi. Zatim začinite i dodajte prepečen susam, pa dobro promešajte.  Podelite kore na 2 dela, da dobijete dva rolata. Zatim, ređajte koru jednu preko druge pa poprskajte mešavinom ulja i kisele vode. Na treću koru nanesite 1/4 fila od pečuraka. Preko šeste kore nanesite 2 kašike ajvara pa fil od pečuraka. Rolat uvijte pa ostavite 20 minuta u frižideru.Postupak ponovite sa ostatkom kora. Secite rolat na tanje parčiće pa pecite 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. 


 

Komentari (0)