ROLAT SA PEČURKAMA Predjelo koje budi sva čula, a priprema je tako laka
Dodajte prilog po želji i uživajte.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 150 ml ulja
- 150 ml kisele vode
- 500 g šampinjona
- 1 manji struk praziluka
- 1 kašičica soli
- malo suvog biljnog začina
- malo kari začina
- 4 kašike prepečenog susama
- malo origana
- 4 kašike ajvara
- malo ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Sitno sečen praziluk pržite dva minuta pa dodajte rendane šampinjone o pržite još 15 minuta, na umerenoj temperaturi. Zatim začinite i dodajte prepečen susam, pa dobro promešajte. Podelite kore na 2 dela, da dobijete dva rolata. Zatim, ređajte koru jednu preko druge pa poprskajte mešavinom ulja i kisele vode. Na treću koru nanesite 1/4 fila od pečuraka. Preko šeste kore nanesite 2 kašike ajvara pa fil od pečuraka. Rolat uvijte pa ostavite 20 minuta u frižideru.Postupak ponovite sa ostatkom kora. Secite rolat na tanje parčiće pa pecite 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
ROLAT SA PEČURKAMA SAVRŠENO PREDJELO Kremast i slasan, ukusom budi sva čula
Gotov očas posla, a osvaja na prvi zalogaj.
ROLAT S BANANAMA SE TOPI U USTIMA Nema paljenja rerne, a savršeno ide uz kafu
Mirisan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
PORTUGALSKI ROLAT SA POMORANDŽOM Recept poznatog kuvara za desert koji se topi u ustima
Poznati televizijski kuvar Rudolf van Vin podelio je recept za neodoljivi desert.
STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM OD KAJSIJA Isti kao onaj iz bakine kuhinje, mirisan, sočan i neodoljiv!
I dupla mera će biti malo.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)