ROLAT SA PEČURKAMA Predjelo koje budi sva čula, a priprema je tako laka
Dodajte prilog po želji i uživajte.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 150 ml ulja
- 150 ml kisele vode
- 500 g šampinjona
- 1 manji struk praziluka
- 1 kašičica soli
- malo suvog biljnog začina
- malo kari začina
- 4 kašike prepečenog susama
- malo origana
- 4 kašike ajvara
- malo ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Sitno sečen praziluk pržite dva minuta pa dodajte rendane šampinjone o pržite još 15 minuta, na umerenoj temperaturi. Zatim začinite i dodajte prepečen susam, pa dobro promešajte. Podelite kore na 2 dela, da dobijete dva rolata. Zatim, ređajte koru jednu preko druge pa poprskajte mešavinom ulja i kisele vode. Na treću koru nanesite 1/4 fila od pečuraka. Preko šeste kore nanesite 2 kašike ajvara pa fil od pečuraka. Rolat uvijte pa ostavite 20 minuta u frižideru.Postupak ponovite sa ostatkom kora. Secite rolat na tanje parčiće pa pecite 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
ROLAT SA PEČURKAMA SAVRŠENO PREDJELO Kremast i slasan, ukusom budi sva čula
Gotov očas posla, a osvaja na prvi zalogaj.
ROLAT S BANANAMA SE TOPI U USTIMA Nema paljenja rerne, a savršeno ide uz kafu
Mirisan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
PORTUGALSKI ROLAT SA POMORANDŽOM Recept poznatog kuvara za desert koji se topi u ustima
Poznati televizijski kuvar Rudolf van Vin podelio je recept za neodoljivi desert.
STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM OD KAJSIJA Isti kao onaj iz bakine kuhinje, mirisan, sočan i neodoljiv!
I dupla mera će biti malo.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)