ROLAT OD AJVARA Predjelo koje pomera granice dobrog ukusa, svi će vam tražiti recept
Napravi se lako, a nestane sa stola odmah.
Potrebno je:
Za koru:
- 5 jaja
- 5 kašika brašna
- 2 kašike ulja
- 2 kašike vode
- 3 kašike ajvara
- 2 kašike kisele pavlake
- pola kesice praška za pecivo
- pola kašičice soli
Za fil:
- 150 g krem sira
- 150 ml kisele pavlake
- 50 ml majoneza
- 200 g rendane šunke
- 2 tvrdo kuvana jajeta rendana
- malo seckanih peršun lista
- 100 g kačkavalja rendanog
Priprema
Umutite dobro belanca u čvrst sneg. Zasebno umutite žumanca pa lagano dodajte pavlaku, ajvar, ulje, vodu brašno pomešano sa praškom za pecivo i so. Polako umešajte špatulom u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, sve dok ne dobije zlatnu boju. Proverite čačkalicom da li je pečeno. Papirom uvijte u rolat pa ostavite da se prohladi. Zasebno sjedinite krem sir, kiselu pavlaku, majonez, šunku, jaja i peršun. Koru odrolajte pa je premažite filom i pospite rendanim kačkavaljem. Opet zarolajte pa stavite rolat u frižider na hlađenje. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ROLAT SA PEČURKAMA SE POJEDE U SLAST Priprema je brza i laka, a ukus božanstven
Sočan i lagan, a zasitan.
ZELENI ROLAT Savršen za svečanu trpezu, a pravi se brzo i lako, svaki zalogaj je raj za nepca
Kremasto predjelo nestaće sa stola odmah.
GURMANSKI ROLAT SA PEČURKAMA Slasno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj
Ukusan i sočan, ovakav do sada niste jeli.
ZELENI ROLAT Neodoljivo slano predjelo oduševiće i one izbirljive, ukusa koji priča priče
Pravi se brzo i lako, a osvaja ukusom.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)