ROLAT OD AJVARA Predjelo koje pomera granice dobrog ukusa, svi će vam tražiti recept
Napravi se lako, a nestane sa stola odmah.
Potrebno je:
Za koru:
- 5 jaja
- 5 kašika brašna
- 2 kašike ulja
- 2 kašike vode
- 3 kašike ajvara
- 2 kašike kisele pavlake
- pola kesice praška za pecivo
- pola kašičice soli
Za fil:
- 150 g krem sira
- 150 ml kisele pavlake
- 50 ml majoneza
- 200 g rendane šunke
- 2 tvrdo kuvana jajeta rendana
- malo seckanih peršun lista
- 100 g kačkavalja rendanog
Priprema
Umutite dobro belanca u čvrst sneg. Zasebno umutite žumanca pa lagano dodajte pavlaku, ajvar, ulje, vodu brašno pomešano sa praškom za pecivo i so. Polako umešajte špatulom u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, sve dok ne dobije zlatnu boju. Proverite čačkalicom da li je pečeno. Papirom uvijte u rolat pa ostavite da se prohladi. Zasebno sjedinite krem sir, kiselu pavlaku, majonez, šunku, jaja i peršun. Koru odrolajte pa je premažite filom i pospite rendanim kačkavaljem. Opet zarolajte pa stavite rolat u frižider na hlađenje. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ROLAT SA PEČURKAMA SE POJEDE U SLAST Priprema je brza i laka, a ukus božanstven
Sočan i lagan, a zasitan.
ZELENI ROLAT Savršen za svečanu trpezu, a pravi se brzo i lako, svaki zalogaj je raj za nepca
Kremasto predjelo nestaće sa stola odmah.
GURMANSKI ROLAT SA PEČURKAMA Slasno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj
Ukusan i sočan, ovakav do sada niste jeli.
ZELENI ROLAT Neodoljivo slano predjelo oduševiće i one izbirljive, ukusa koji priča priče
Pravi se brzo i lako, a osvaja ukusom.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)