PICA SA SPANAĆEM Italijanski klasik na drugačiji način, ukusa koji priča priče
U savršenom aromatičnom spoju, savršena za lepo veče sa prijateljima.
Potrebno je
Za testo:
- 300 g brašna
- 1 pola dl mlake vode
- 20 g svežeg kvasca
- 2 kašičice maslinovog ulja
- so
Za fil:
- 500 g spanaća
- 4 jaja
- šolja kiselog mleka
- ulje
- biber, so
- muskatni oraščić
- 30 g parmezana
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi izmrvite kvasac pa sipajte mlaku vodu, maslinovo ulje, brašno i so. Zamesite testo pa nalijte još vode, potrebno je da bude glatko i da se ne lepi za ruke. Prebacite testo pa ga rastanjite i ostavite 15 minuta da odstoji. Potom skuvajte spanać u slanoj vodi, pa ga ocedite i iseckajte. Napravite fil od spanaća, jaja, kiselog mleka i začina. Onda ga rasporedite po površini testa. Parmazan izmrvite na krupnije komade pa stavite odozgo. Ostavite picu da odstoji oko 10 minuta. Pecite picu 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
PICA SA 4 VRSTE SIRA Užitak za čula, držaće vas dugo sitim, a savršena za sve prilike
Savršena za lepo veče sa prijateljima.
PICA ČETIRI GODIŠNJA DOBA Gurmansko jelo savršeno za lepo druženje sa prijateljima
Sa hrskavom podlogom i slasnim nadevom, prste da poližete.
PICA SA PILETINOM ZA LEPO VEČE SA PRIJATELJIMA Sočna i slasna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Lako se pravi, a savršenog je ukusa.
PICA SA 4 VRSTE SIRA Priredite užitak vašim čulima, za večeru koja se pamti
Sočna i slasna, sa gotovom podlogom, biće spremna začas.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)