PICA SA SPANAĆEM Italijanski klasik na drugačiji način, ukusa koji priča priče
U savršenom aromatičnom spoju, savršena za lepo veče sa prijateljima.
Potrebno je
Za testo:
- 300 g brašna
- 1 pola dl mlake vode
- 20 g svežeg kvasca
- 2 kašičice maslinovog ulja
- so
Za fil:
- 500 g spanaća
- 4 jaja
- šolja kiselog mleka
- ulje
- biber, so
- muskatni oraščić
- 30 g parmezana
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi izmrvite kvasac pa sipajte mlaku vodu, maslinovo ulje, brašno i so. Zamesite testo pa nalijte još vode, potrebno je da bude glatko i da se ne lepi za ruke. Prebacite testo pa ga rastanjite i ostavite 15 minuta da odstoji. Potom skuvajte spanać u slanoj vodi, pa ga ocedite i iseckajte. Napravite fil od spanaća, jaja, kiselog mleka i začina. Onda ga rasporedite po površini testa. Parmazan izmrvite na krupnije komade pa stavite odozgo. Ostavite picu da odstoji oko 10 minuta. Pecite picu 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
PICA SA 4 VRSTE SIRA Užitak za čula, držaće vas dugo sitim, a savršena za sve prilike
Savršena za lepo veče sa prijateljima.
PICA ČETIRI GODIŠNJA DOBA Gurmansko jelo savršeno za lepo druženje sa prijateljima
Sa hrskavom podlogom i slasnim nadevom, prste da poližete.
PICA SA PILETINOM ZA LEPO VEČE SA PRIJATELJIMA Sočna i slasna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Lako se pravi, a savršenog je ukusa.
PICA SA 4 VRSTE SIRA Priredite užitak vašim čulima, za večeru koja se pamti
Sočna i slasna, sa gotovom podlogom, biće spremna začas.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)