PICA SA SPANAĆEM Italijanski klasik na drugačiji način, ukusa koji priča priče

Ivana Pavlović

10:30

Sezonski recepti 0

U savršenom aromatičnom spoju, savršena za lepo veče sa prijateljima.

pica sa spanaćem
Shutterstock

Potrebno je

Za testo:

  • 300 g brašna
  • 1 pola dl mlake vode
  • 20 g svežeg kvasca
  • 2 kašičice maslinovog ulja
  •  so

Za fil:

  •  500 g spanaća
  • 4 jaja
  • šolja kiselog mleka
  • ulje
  • biber, so
  • muskatni oraščić
  • 30 g parmezana

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi izmrvite kvasac pa sipajte mlaku vodu, maslinovo ulje, brašno i so. Zamesite testo pa nalijte još vode, potrebno je da bude glatko i da se ne lepi za ruke. Prebacite testo pa ga rastanjite i ostavite 15 minuta da odstoji. Potom skuvajte spanać u slanoj vodi, pa ga ocedite i iseckajte. Napravite fil od spanaća, jaja, kiselog mleka i začina. Onda ga rasporedite po površini testa. Parmazan izmrvite na krupnije komade pa stavite odozgo. Ostavite picu da odstoji oko 10 minuta. Pecite picu 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading