PICA SA SLANINOM Italijanski specijalitet za prave gurmane, za lepo veče sa prijateljima
Neodoljiva i slasna, najbolje odmah stavite duplu meru.

Potrebno je
Možda vas zanima:

PICA ČETIRI GODIŠNJA DOBA Gurmansko jelo kome nećete moći da odolite, neprevaziđenog ukusa
Savršena za lepo veče sa prijateljima, nestaće u roku od odmah.

PICA OD KROMPIRA JOŠ BOLJA OD KLASIČNE Super izbor za lepo druženje sa prijateljima
Sočna i drugačija, nemoguće joj je odoleti.

PICA OD KROMPIRA Italijanski klasik savršen za iznenadne goste
Slasna i ukusna, uzećete parče više.

PICA SA SPANAĆEM Italijanski klasik na drugačiji način, ukusa koji priča priče
U savršenom aromatičnom spoju, savršena za lepo veče sa prijateljima.
Za testo:
- 350 g brašna
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1/2 kocke kvasca
- 1 kašika šećera
- 250 ml vode
Za nadev:
- 200 g slanine
- 400 g šunke
- 350 g tvrdog sira
- 5-6 kiselih krastavaca
- kečap
- 150 g šampinjona
- origano
Priprema
Sipajte u mlaku vodu izmrvljeni kvasac i šećer, pa dobro promešajte. Onda pustite 10 minuta da se kvasac aktivira, pa dodajte prosejano brašno i maslinovo ulje. Od smese zamesite testo za picu. Zatim pokrijte providnom folijom i pustite 15 minuta da nadođe. Onda razvucite testo za picu debljine pola prsta, pa premestite u pleh obložen uljem ili papirom za pečenje. Testo premažite kečapom, preko pospite rendanu šunku pa naređajte seckane pečurke, slaninu i kisele krastavce. Odgore izrendajte sir, posolite pa pospite origanom. Pecite picu sa slaninom oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Izvadite iz pleha, secite i služite. Prijatno !

JEDNOSTAVNI RECEPT ZA NAJKREMASTIJI KROMPIR PIRE Uspeće i početnicima u kuhinji
Dodajte kao prilog ćuftama.

PICA SA 4 VRSTE SIRA Priredite užitak vašim čulima, za večeru koja se pamti
Sočna i slasna, sa gotovom podlogom, biće spremna začas.

BRUSKETI SA DIMLJENIM LOSOSOM Italijansko brzo predjelo koje će oduševiti i najizbirljivije
Hrskavi i sočni, pravićete stalno.

TELETINA SA ŠAMPINJONIMA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa, za ručak koji se pamti
Najbolje služite uz kuvani pirinač i sir.

KROASANI SA VANILOM I VOĆEM Mekani kao duša i vazdušasti, a super idu uz kafu
Od navedene količine dobićete 8 kroasana.
Komentari (0)