PICA SA SLANINOM Italijanski specijalitet za prave gurmane, za lepo veče sa prijateljima

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Neodoljiva i slasna, najbolje odmah stavite duplu meru.

pica sa slaninom
Shutterstock

Potrebno je

Za testo:

  • 350 g brašna 
  • 3 kašike maslinovog ulja 
  • 1/2 kocke kvasca 
  • 1 kašika šećera
  • 250 ml vode 

Za nadev: 

  • 200 g slanine 
  • 400 g šunke 
  • 350 g tvrdog sira 
  • 5-6 kiselih krastavaca
  • kečap 
  • 150 g šampinjona 
  • origano

Priprema

Sipajte u mlaku vodu izmrvljeni kvasac i šećer, pa dobro promešajte. Onda pustite 10 minuta da se kvasac aktivira, pa dodajte prosejano brašno i maslinovo ulje. Od smese zamesite testo za picu. Zatim pokrijte providnom folijom i pustite 15 minuta da nadođe.  Onda razvucite testo za picu debljine pola prsta, pa premestite u pleh obložen uljem ili papirom za pečenje. Testo premažite kečapom, preko pospite rendanu šunku pa naređajte seckane pečurke, slaninu i kisele krastavce. Odgore izrendajte sir, posolite pa pospite origanom. Pecite picu sa slaninom oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Izvadite iz pleha, secite i služite. Prijatno !

@moja.trpeza

Ćureće šnicle u hrskavoj korici Sastojci: 500g Ćurećeg mlevenog mesa 1 jaje 150g prezli 150g crnog luka 1 šargarepa 1 čen belog luka Peršun, so, biber Priprema: Isecite crni luk i šargarepu, prodinstajte na ulju. U posudu stavite mleveno meso, začine, beli luk i dinstanu šargarepu i luk, pa sve dobro promešajte. Ostavite da se ohladi, zatim dodajte prezle i jaje, i formirajte šnicle. Pržite ih u ulju dok ne dobiju hrskavu koricu. Prelijte sa sosom, stavite u vatrostalnu posudu i zapecite na 200°C još 10 minuta. Poslužite! ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading