INTEGRALNI HLEB SA ČIA SEMENKAMA Zdrav i ukusan, samo dodajte omiljeni prilog
Ovakav hleb može da traje i nekoliko dana.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

DOMAĆI SELJAČKI HLEB Po starom, proverenom receptu, biće mekan kao duša
Dodajte prilog po želji i uživajte.

DOMAĆI HLEB OD BATATA Mekan kao duša i sočan, pravićete stalno
Pravi se lako, a pravi je raj za nepca.

DOMAĆI HLEB SA KROMPIROM Mekan kao duša, samo dodajte prilog po želji
Služite vrućeg uz prilog po želji.

KAKO DA HLEB PONOVO BUDE SVEŽ I HRSKAV? Primenite ovaj jednostavan trik, bićete oduševljeni
Trik je jednostavan, a hleb će biti kao tek kupljen.
- 400 g integralnog brašna
- 150 g speltinog ili ražanog brašna
- 100 g heljdinog brašna
- 2 kašike ulja
- 500 - 600 ml vode
- 1 kašika čia semena
- 2 kašike mlevenog lanenog semena
- po 2 kašike semenki po želji (susam, suncokret, kim, bundevino seme...)
- 1 kašika soli
Dodatno:
- 1 kašika sode bikarbone
- 1 kašika limunovogsoka
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte integralno, speltino i heljdino brašno. Dodajte so, čia semenka, semenke po želji, ulje i 500 ml vode. Potrebno je da bude "tečnije testo" . Ostavite ga par sati u frižideru pa dodajte sodu bikarbonu i limunov sok. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pospite susamom pa pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni bar pola sata, tj.dok se ne bude odvajao od papira. Potom izvadite iz rerne. Skinite papir i pustite da se ohladi. Secite hleb tek nakon što se prohladi.

SLANA ROZEN TORTA Brzo predjelo koje će gosti obožavati
Napravi se brzo i lako, a pojede brzo.

POLICAJKA TORTA SAVRŠENA ZA USKRŠNJU I SLAVSKU TRPEZU Prepuna čokolade i različitih filova
Ako volite jake, čokoladne torte, policajka tortu ćete obožavati.

SVINJSKI PAPRIKAŠ Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za sve gurmane i one izbirljive
Slasno jelo savršeno za svečanu i slavsku trpezu.

PUNJENA JAGNJETINA ZA USKRS Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, nema ko vam neće tražiti recept.

CARSKI MAFINI ZA USKRS Predjelo skupog ukusa koje se pravi brzo i lako
Sočni i slasni, a gotovi za tili čas.
Komentari (0)