INTEGRALNI HLEB SA ČIA SEMENKAMA Zdrav i ukusan, samo dodajte omiljeni prilog
Ovakav hleb može da traje i nekoliko dana.
Potrebno je:
- 400 g integralnog brašna
- 150 g speltinog ili ražanog brašna
- 100 g heljdinog brašna
- 2 kašike ulja
- 500 - 600 ml vode
- 1 kašika čia semena
- 2 kašike mlevenog lanenog semena
- po 2 kašike semenki po želji (susam, suncokret, kim, bundevino seme...)
- 1 kašika soli
Dodatno:
- 1 kašika sode bikarbone
- 1 kašika limunovogsoka
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte integralno, speltino i heljdino brašno. Dodajte so, čia semenka, semenke po želji, ulje i 500 ml vode. Potrebno je da bude "tečnije testo" . Ostavite ga par sati u frižideru pa dodajte sodu bikarbonu i limunov sok. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pospite susamom pa pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni bar pola sata, tj.dok se ne bude odvajao od papira. Potom izvadite iz rerne. Skinite papir i pustite da se ohladi. Secite hleb tek nakon što se prohladi.
Možda vas zanima:
HLEB SA SIROM I BELIM LUKOM Priprema je jednostavna, a nestaće brzinom svetlosti
Svaki zalogaj je raj za nepca.
RAŽANI HLEB Biće mekan i svež danima, a zdrav i ukusan, samo dodajte prilog
Savršen vruć, a ukusan i hladan.
HLEB OD TIKVICA Pun je proteina i zdravih masti, a odličan i kao užina ili prilog
Zdrav i ukusan, osvojiće vas na prvi zalogaj.
DOMAĆA POGAČA SA JOGURTOM Pravi se bez kvasca, a mekana i gotova za 25 minuta
Brza i mirisna, samo dodajte prilog po želji.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)