AROMATIČNI KUGLOF SA RUMOM I SUVIM GROŽĐEM Desert mekan kao pamuk, za pravo uživanje
Fenomenalan desert oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je:
- 250 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašičica cimeta
- 100 g suvog grožđa
- 100 ml ruma (možete manje ili više)
- 150 ml ulja
- 4 jajeta
- 100 ml mleka
- 1 kašičica vanilin šećera
- prstohvat soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerima, uljem, mlekom i rumom. Zasebno pomešajte brašno, prašak za pecivo, cimet i prstohvat soli. Polako sjedinite obe smese, uz neprestano mešanje. Onda dodajte i suvo grožđe. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite kuglof 35 do 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Onda izvadite iz rerne i ostavite da se prohladi.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI KUGLOF MEKAN KAO DUŠA Savršen za rođendane i bitne datume, gosti će biti oduševljeni
Naziv kuglof se koristi u Mađarskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i u zapadnoj Sloveniji dok je u Gornjoj Austriji poznat kao vacker ili vacka, a u Poljskoj babka. Najraniji poznati recept za kuglof se pojavio 1581. godine, u knjizi Marka Rupolta. Ako želite da dobijete na ukusu možete da umešate čokoladu, suvo grožđe, banane ili maline, kombinacija je bezbroj. Savršen je za sve proslave i važne događaje.
KUGLOF SA LIMUNOM I JOGURTOM Osvežavajući kolač u savršenom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Sočan desert za prave sladokusce.
NEODOLJIVI KUGLOF Savršen za svaku svečanu priliku, ukusa koji govori više od 1000 jezika
Fenomenalan desert raspametiće i one izbirljive.
KUGLOF SA SUVIM ŠLJIVAMA Vratiće vas u dane detinjstva i mirise bakine kuhinje
Jednostavni kolač skupog ukusa voleće svi članovi porodice.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)