ČOKOLADNI ČIZKEJK Kremasti kolač sa sirom u neodoljivom spoju ukusa
Bićete oduševljeni ukusom.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

ZABORAVITE NA KLASIČAN ČIZKEJK Ova verzija sa pistaćima menja pravila igre
Vredan svakog truda da ga napravite, a uživaćete u svakom zalogaju.

ČIZKEJK SA POMORANDŽOM Aromatični desert koji će vas osvežiti u trenu
Lagan i kremast desert, za prave sladokusce.

POSNI ČIZKEJK Kremasti desert koji pomera granice dobrog ukusa
Lagan i kremast desert, prste da poližete.

ČIZKEJK S KARAMELOM Nedoljivi slatkiš mekan kao pamuk, za prave sladokusce
Neodoljivi desert raspametiće i one izbirljive.
Za koru:
- 200 g mlevenog keksa
- 100 g otopljenog maslaca
- 2-3 kašičice šećera
Za fil:
- 400 g krem sira
- 200 ml slatke pavlake za šlag
- 150 g tamne čokolade
- 100 g šećera u prahu
- 1 kašičica vanilin šećera
- 2 kašičice želatina (ako želite da fil bude čvršći, ali nije obavezno)
- 2 kašičice mleka (ako koristite želatin)
Za preliv:
- 100 g tamne čokolade
- 2 kašičice ulja
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte mleveni keks, šećer i otopljeni maslac. Sjedinite dobro. Utisnite u kalup obložen pek papirom pa ostavite pola sata u frižideru. Tamnu čokoladu otopite na pari, pa pustite da se malo prohladi. Zasebno, umutite mikserom krem sir sa šećerima dok ne dobijete glatku smesu. Zasebno, umutite slatku pavlaku. Sjedinite otopljenu čokoladu sa krem sirom pa dodajte umućenu pavlaku i promešajte. Želatin pomešajte sa mlekom pa ostavite 10 do 15 sekundi u mikrotalasnoj, da se otopi. Zatim ga dodajte u čizkejk fil i dobro sjedinite. Preko prohlađene kore prebacite fil pa izravnajte. Ostavite čizkejk bar 4 sata da se stegne. Čokoladu otopite sa malo ulja pa glazurom prelijte ohlađeni kolač. Ostavite u frižideru još pola sata.

CIMET ROLNICE NA VODI Pola pleha nestane dok trepnete
Najbolje služite uz šolju kafe.

TROUGAO PITICE SA MESOM Recept koji morate da probate, za najbolji doručak
Služite tople uz jogurt.

NAJLAKŠI RECEPT ZA PITU SA KRUŠKAMA Jednostavnije od ovoga ne može
Sočna i osvežavajuća, kao osmišljena za proleće.

SOČNA PROJA PO RECEPTU ZA POČETNIKE Priprema je nikad lakša
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.

BRZE KROFNE OD SAMO 2 SASTOJKA Biće mekane i vazdušaste, i nikad ukusnije
Filujte prilogom po želji.
Komentari (0)