ČOKOLADNI ČIZKEJK Kremasti kolač sa sirom u neodoljivom spoju ukusa
Bićete oduševljeni ukusom.
Potrebno je:
Za koru:
- 200 g mlevenog keksa
- 100 g otopljenog maslaca
- 2-3 kašičice šećera
Za fil:
- 400 g krem sira
- 200 ml slatke pavlake za šlag
- 150 g tamne čokolade
- 100 g šećera u prahu
- 1 kašičica vanilin šećera
- 2 kašičice želatina (ako želite da fil bude čvršći, ali nije obavezno)
- 2 kašičice mleka (ako koristite želatin)
Za preliv:
- 100 g tamne čokolade
- 2 kašičice ulja
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte mleveni keks, šećer i otopljeni maslac. Sjedinite dobro. Utisnite u kalup obložen pek papirom pa ostavite pola sata u frižideru. Tamnu čokoladu otopite na pari, pa pustite da se malo prohladi. Zasebno, umutite mikserom krem sir sa šećerima dok ne dobijete glatku smesu. Zasebno, umutite slatku pavlaku. Sjedinite otopljenu čokoladu sa krem sirom pa dodajte umućenu pavlaku i promešajte. Želatin pomešajte sa mlekom pa ostavite 10 do 15 sekundi u mikrotalasnoj, da se otopi. Zatim ga dodajte u čizkejk fil i dobro sjedinite. Preko prohlađene kore prebacite fil pa izravnajte. Ostavite čizkejk bar 4 sata da se stegne. Čokoladu otopite sa malo ulja pa glazurom prelijte ohlađeni kolač. Ostavite u frižideru još pola sata.
Možda vas zanima:
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA ČIZKEJK Kad ga jednom probate zaboravićete na poslastičarnicu
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA ČIZKEJK Savršeni spoj sira, mekane korice od keksa i omiljenog voća
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
NEODOLJIVI ČIZKEJK SA MALINAMA Savršen balans između slatkog i kiselog
Kremast i brz, za prave sladokusce.
KOKOS ČIZKEJK ZA PRAVE SLADOKUSCE Kremast i lagan, poćiće vam voda na usta
Neodoljivi desert raspametiće i one izbirljive.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)