ČIZKEJK Neodoljivi kolač po originalnom receptu, a savršeno se slaže sa šoljom kafe

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Fenomenalni desert neodoljivog ukusa, u savršenom spoju sa keksom, voćem i kajmakom.

čizkejk
Shutterstock

Potrebno je:
Za koru:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 1 čaša negaziranog soka od pomorandže
  • 125 g margarina
  • 2-3 kašike šećera u prahu

Za prvi fil:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 150 g šećera u prahu
  • 1 veći kajmak

Za drugi fil:

  • 300 g smrzutog voća (po želji)
  • 150 g šećera
  • 80 ml vode
  • 1 kesica želatina

Priprema:

Šećer i sok sjedinite sa omekšalim margarinom pa umešajte mleveni keks. Izlijte u pleh obložen pek papirom pa umutite slatku pavlaku. Dodajte šećer i ala kajmak pa premažite preko kore. Sa dve, tri kašike vode razmutite želatin pa umešajte u ostatak smese. Voće sa šećerom skuvajte na umerenoj vatri pa umešajte vodu i želatin. Pustite da se malo prohladi pa prelijte preko belog dela. Zatim ostavite kolač u frižideru da se stegne. Bon appetit!

@moja.trpeza Insalata Tricolore Sastojci: 100g rukole Par čeri paradajza 50g mocarele Pola limuna So, ulje Priprema: U posudu stavite rukolu, dodajte so, malo limuna i ulja, pa promešajte. Služite u tanjiru, a preko stavite čeri paradajz i mocarelu. Uživajte u brzoj i ukusnoj salati! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foryou #foryoupage #fyf ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading