ČIZKEJK Neodoljivi kolač po originalnom receptu, a savršeno se slaže sa šoljom kafe
Fenomenalni desert neodoljivog ukusa, u savršenom spoju sa keksom, voćem i kajmakom.
Potrebno je:
Za koru:
- 300 g mlevenog keksa
- 1 čaša negaziranog soka od pomorandže
- 125 g margarina
- 2-3 kašike šećera u prahu
Za prvi fil:
- 500 ml slatke pavlake
- 150 g šećera u prahu
- 1 veći kajmak
Za drugi fil:
- 300 g smrzutog voća (po želji)
- 150 g šećera
- 80 ml vode
- 1 kesica želatina
Priprema:
Šećer i sok sjedinite sa omekšalim margarinom pa umešajte mleveni keks. Izlijte u pleh obložen pek papirom pa umutite slatku pavlaku. Dodajte šećer i ala kajmak pa premažite preko kore. Sa dve, tri kašike vode razmutite želatin pa umešajte u ostatak smese. Voće sa šećerom skuvajte na umerenoj vatri pa umešajte vodu i želatin. Pustite da se malo prohladi pa prelijte preko belog dela. Zatim ostavite kolač u frižideru da se stegne. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNI ČIZKEJK Desert za pamćenje ukusa koji priča priče
Aromatičan i sladak, ni malo ne zaostaje za originalom.
AKO VOLITE DUBAI ČOKOLADU OVAJ ČIZKEJK ĆETE OBOŽAVATI Recept koji žele sve domaćice, za desert mekan kao pamuk
Jednom kada budete probali, pravićete stalno.
BASKIJSKI ČIZKEJK Španski desert nastao učeničkom greškom, a nema ko će ostati na jednom parčetu
Čuveni čizkejk je nastao kada je učenik u baru slučajno kolač stavio u pogrešnu rernu, nakon čega je kolač spolja zagoreo, a iznutra je ostao kremast.
ČIZKEJK SA MAKOM Klasik bez mane, na drugačliji način, sa merama na "šolje"
Kremast i osvežavajuć, najbolje odmah stavite duplu meru.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)