ČIZKEJK Neodoljivi kolač po originalnom receptu, a savršeno se slaže sa šoljom kafe
Fenomenalni desert neodoljivog ukusa, u savršenom spoju sa keksom, voćem i kajmakom.

Potrebno je:
Za koru:
Možda vas zanima:

AKO VOLITE DUBAI ČOKOLADU OVAJ ČIZKEJK ĆETE OBOŽAVATI Recept koji žele sve domaćice, za desert mekan kao pamuk
Jednom kada budete probali, pravićete stalno.

BASKIJSKI ČIZKEJK Španski desert nastao učeničkom greškom, a nema ko će ostati na jednom parčetu
Čuveni čizkejk je nastao kada je učenik u baru slučajno kolač stavio u pogrešnu rernu, nakon čega je kolač spolja zagoreo, a iznutra je ostao kremast.

ČIZKEJK SA MAKOM Klasik bez mane, na drugačliji način, sa merama na "šolje"
Kremast i osvežavajuć, najbolje odmah stavite duplu meru.

AROMATIČNI KAPKEJKSI Naprave se lako, a pojedu brzo pa se traži dodatak
Mirisni i slatki, osvojiće vas od prvog zalogaja.
- 300 g mlevenog keksa
- 1 čaša negaziranog soka od pomorandže
- 125 g margarina
- 2-3 kašike šećera u prahu
Za prvi fil:
- 500 ml slatke pavlake
- 150 g šećera u prahu
- 1 veći kajmak
Za drugi fil:
- 300 g smrzutog voća (po želji)
- 150 g šećera
- 80 ml vode
- 1 kesica želatina
Priprema:
Šećer i sok sjedinite sa omekšalim margarinom pa umešajte mleveni keks. Izlijte u pleh obložen pek papirom pa umutite slatku pavlaku. Dodajte šećer i ala kajmak pa premažite preko kore. Sa dve, tri kašike vode razmutite želatin pa umešajte u ostatak smese. Voće sa šećerom skuvajte na umerenoj vatri pa umešajte vodu i želatin. Pustite da se malo prohladi pa prelijte preko belog dela. Zatim ostavite kolač u frižideru da se stegne. Bon appetit!

MARKIZA Nepečena poslastica očaravajućeg ukusa za sve svečane prilike
Lagana i ukusna, gosti će biti oduševljeni.

BANANAMISU Savršen spoj omiljenog kolača i voća, po receptu bez mane
Sočan i sladak, ukusa koji se pamti.

LEŠNIK BOMBICE Savršena poslastica koja ne zahteva vreme za pripremu
Služite uz kafu.

KARAMEL SUTLIJAŠ Jeftin desert skupog ukusa na kome su odrasle generacije, nema ko ga ne voli
Sočan desert nestaće sa stola odmah.

KEKS TORTA SA BELOM ČOKOLADOM Kremasta poslastica osvaja od prvog zalogaja, a uspeva svima
Pravi se lako, a pojede brzo.
Komentari (0)