HRSKAVI FALAFEL Slasne i hrskave kuglice od leblebija kao savršen prilog
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan, najbolje stavite duplu meru.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

NEODOLJIVE SARMICE OD VINOVE LOZE Po savršenom turskom receptu, za ručak bez mane
Slasni ručak od kog će vam poći voda na usta.

PEKARSKI KROMPIR SA KOBASICOM Gurmanski ručak koji će vas dugo držati sitim
Slasan i ukusan, ukućani će stajati u redu za još.

LOVAČKE ŠNICLE Po starom kafanskom receptu, meso se lepi za prste
Sočne i slasne, pravi raj za nepca.

PUNJENE KRMENADLE Slasno jelo za prave gurmane i one izbirljive
Sočne i slasne, a meso se lepi za prste.
- 2 šolje leblebija
- pola kašičice sode bikarbone
- 1 šolja svežih listova peršuna, uklonjenih stabljika
- 3/4 šolje svežeg lišća korijandera, uklonjenih stabljika
- pola šolje svežeg mirođija, uklonjenih stabljika
- 1 mali crni luk, isečen na četvrtine
- 7-8 čena belog luka, oljuštenog
- so po ukusu
- 1 kašika mlevenog crnog bibera
- 1 kašika mlevenog kima
- 1 kašika mlevenog korijandera
- 1 kašičica kajen paprike, po želji
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 kašike tostiranih semenki susama
- ulje za prženje
- kašičica tahinija (pasta od susama)
Priprema:
Leblebije potopite dan ranije u vodi, sa pola kašičice sode bikarbone. Sutradan ih ocedite i osušite. Leblebije, začinsko bilje, luk i začine stavite u blender pa dobro izblendajte.Sve prebacite u posudu pa pokrijte i ostavite u frižideru bar 1 sat. Pre prženja dodajte prašak za pecivo i susam pa promešajte kašikom. Mokrim rukama oblikujte kuglice pa ih pržite 3 do 5 minuta, u dubokom, vrelom ulju. Kad postanu hrskave i srednje braon boje, znaćete da su gotove. Prebacite falafel na tanjir sa papirnim ubrusima da se ocede od viška ulja.

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

RAT U UKRAJINI: Ruske snage napreduju- VSU izgubio više od 1300 vojnika za dan, oboreno 150 dronova (VIDEO/MAPA)

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

Vučić sutra sa ministrom odbrane Mađarske! Prisustvovaće i potpisivanju dokumenta iz oblasti odbrane!
Uživo na Pinku: Vreme je da se bira NAJPOSESIVNIJA osoba u Eliti, a pravo glasa imate i VI! (ANKETA)
DA LI JE NA POMOLU ODLAZAK SA MARAKANE? Važan igrač Zvezde na metu evropskog velikana

FANTASTIČNE VESTI Beograd zvanično domaćin Evropskog prvenstva!

DOK SU SVI GLEDALI ŠTA SE DEŠAVA U MAJAMIJU... Evo šta radi Rodžer Federer (FOTO)

ZGADIO SE MAĐARSKOJ: Evo šta je Mateus Saldanja upravo uradio, pa mora da ide po Instagram nalozima i izvinjava se (VIDEO)

PADOBRANCI Čuveni jugoslovenski slatkiš na kome su odrasle generacije
Neodoljiv i sladak, nestaće sa stola odmah.

PILETINA U SOSU OD ŠAMPINJONA Kremasto jelo pravi je raj za nepca
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.

POSNA MUSAKA OD TIKVICA Zasitno jelo zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Posna, a zasitna, prste da poližete.

NEODOLJIVE SARMICE OD VINOVE LOZE Po savršenom turskom receptu, za ručak bez mane
Slasni ručak od kog će vam poći voda na usta.

FRULICE Neodoljivi slatkiš ukusa koji priča priče, za bilo koje doba dana
Fenomenalan desert najbolje ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)