HRSKAVI FALAFEL Slasne i hrskave kuglice od leblebija kao savršen prilog
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan, najbolje stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 2 šolje leblebija
- pola kašičice sode bikarbone
- 1 šolja svežih listova peršuna, uklonjenih stabljika
- 3/4 šolje svežeg lišća korijandera, uklonjenih stabljika
- pola šolje svežeg mirođija, uklonjenih stabljika
- 1 mali crni luk, isečen na četvrtine
- 7-8 čena belog luka, oljuštenog
- so po ukusu
- 1 kašika mlevenog crnog bibera
- 1 kašika mlevenog kima
- 1 kašika mlevenog korijandera
- 1 kašičica kajen paprike, po želji
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 kašike tostiranih semenki susama
- ulje za prženje
- kašičica tahinija (pasta od susama)
Priprema:
Leblebije potopite dan ranije u vodi, sa pola kašičice sode bikarbone. Sutradan ih ocedite i osušite. Leblebije, začinsko bilje, luk i začine stavite u blender pa dobro izblendajte.Sve prebacite u posudu pa pokrijte i ostavite u frižideru bar 1 sat. Pre prženja dodajte prašak za pecivo i susam pa promešajte kašikom. Mokrim rukama oblikujte kuglice pa ih pržite 3 do 5 minuta, u dubokom, vrelom ulju. Kad postanu hrskave i srednje braon boje, znaćete da su gotove. Prebacite falafel na tanjir sa papirnim ubrusima da se ocede od viška ulja.
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
SLADAK KUPUS SA MESOM UKUSA KOJI GOVORI VIŠE OD 1000 JEZIKA Bio je omiljeno jelo Tita i Jovanke
Ukućani će stajati u redu za još.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)