HRSKAVI FALAFEL Slasne i hrskave kuglice od leblebija kao savršen prilog
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan, najbolje stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 2 šolje leblebija
- pola kašičice sode bikarbone
- 1 šolja svežih listova peršuna, uklonjenih stabljika
- 3/4 šolje svežeg lišća korijandera, uklonjenih stabljika
- pola šolje svežeg mirođija, uklonjenih stabljika
- 1 mali crni luk, isečen na četvrtine
- 7-8 čena belog luka, oljuštenog
- so po ukusu
- 1 kašika mlevenog crnog bibera
- 1 kašika mlevenog kima
- 1 kašika mlevenog korijandera
- 1 kašičica kajen paprike, po želji
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 kašike tostiranih semenki susama
- ulje za prženje
- kašičica tahinija (pasta od susama)
Priprema:
Leblebije potopite dan ranije u vodi, sa pola kašičice sode bikarbone. Sutradan ih ocedite i osušite. Leblebije, začinsko bilje, luk i začine stavite u blender pa dobro izblendajte.Sve prebacite u posudu pa pokrijte i ostavite u frižideru bar 1 sat. Pre prženja dodajte prašak za pecivo i susam pa promešajte kašikom. Mokrim rukama oblikujte kuglice pa ih pržite 3 do 5 minuta, u dubokom, vrelom ulju. Kad postanu hrskave i srednje braon boje, znaćete da su gotove. Prebacite falafel na tanjir sa papirnim ubrusima da se ocede od viška ulja.
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
SLADAK KUPUS SA MESOM UKUSA KOJI GOVORI VIŠE OD 1000 JEZIKA Bio je omiljeno jelo Tita i Jovanke
Ukućani će stajati u redu za još.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)