KESTEN ROLAT Neodoljiv desert ukusa koji priča priče, za prave sladokusce
Fenomenalan slatkiš nestaće sa stola čim se postavi.
Potrebno je:
- 200 g kesten pirea
- 100 g šećera
- 1 dl vode
- 300 g mlevenog keksa
- 1 margarin
- 100 g čokolade
Priprema
1 dl vode sipajte u 100 g šećera pa pustite da provri i skinite sa ringle. Dodajte mleveni keks i omekšali margarin pa dobro izmešajte. Podelite na 2 dela pa u prvi deo stavite otopljenu čokoladu, a u drugi kesten pire. Na foliji razvucite svetli deo u pravougaonik pa preko tamni deo. Urolajte pa ostavite u frižideru. Na kraju dekorišite kesten rolat otopljenom čokoladom ili čokoladnim mrvicama.
Možda vas zanima:
TIRAMISU ROLAT SA CIMETOM Može i dete da ga napravi, a tera vodu na usta
Savršen spoj ukusa kafe i cimeta, bićete oduševljeni.
ROLAT SA BUNDEVOM ZA NAJLEPŠU SLAVU Pravi se maltene sam, a nikad kremastiji
Smaže se u trenu, a uspeva i početnicima.
STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM BUDI NOSTALGIJU Isti kao onaj bakin, mekan i mirisan
Najbolje služite uz čaj ili šoljicu kafe.
MERINGE ROLAT SA MALINAMA Kad ga jednom probate zaboravićete na poslastičarnicu
Kremast i lagan, savršen za slavu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)