ČOKOLADNI ROLAT Očaravajući desert koji uspeva BAŠ svima, za svaku svečanu trpezu
Sladak i čokoladan, uzećete parče više.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 80 g brašna
- 20 g kakao praha
- kašičica praška za pecivo
Za beli fil:
- 200 ml slatke pavlake
- 100 g bele čokolade
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto jaja sa šećerima. Zasebno pomešajte brašno, kakao prah i prašak za pecivo. Polako dodajte suve sastojke u smesu sa jajima, uz lagano mešanje, dok smesa ne postane glatka. Zatim izlijte smesu na pleh obložen pek papirom pa ravnomerno rasporedite. Pecite oko 10 do 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zagrejte slatku pavlaku do vrenja, ali nemojte da provri. Onda sklonite sa ringle pa dodajte polomljenu belu čokoladu. Mešajte sve dok se smesa ne otopi i postane glatka. Pustite da se prohladi pa ostavite oko pola sata u frižideru. Pečen biskvit stavite na čistu kuhinjsku krpu. Pospite šećerom u prahu pa ga urolajte sa krpom. Zatim ostavite da se potpuno prohladi. Onda ga odrolajte i premažite belim filom. Urolajte, ali bez krpe. Ostavite rolat bar sat vremena u frižideru. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI ROLAT Kremast i neodoljiv, savršen za svaku svečanu trpezu
Fenomenalan i sladak, oduševiće i one izbirljive.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
TIRAMISU ROLAT SA CIMETOM Može i dete da ga napravi, a tera vodu na usta
Savršen spoj ukusa kafe i cimeta, bićete oduševljeni.
ROLAT SA BUNDEVOM ZA NAJLEPŠU SLAVU Pravi se maltene sam, a nikad kremastiji
Smaže se u trenu, a uspeva i početnicima.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)