ČOKOLADNI ROLAT Očaravajući desert koji uspeva BAŠ svima, za svaku svečanu trpezu

Ivana Pavlović

13:30

Slatki kutak 0

Sladak i čokoladan, uzećete parče više.

čokoladni rolat
Shutterstock

Potrebno je:

Za biskvit:

  • 4 jaja 
  • 100 g šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 80 g brašna
  • 20 g kakao praha
  • kašičica praška za pecivo

Za beli fil:

  • 200 ml slatke pavlake
  • 100 g bele čokolade

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto jaja sa šećerima. Zasebno pomešajte brašno, kakao prah i prašak za pecivo. Polako dodajte suve sastojke u smesu sa jajima, uz lagano mešanje, dok smesa ne postane glatka. Zatim izlijte smesu na pleh obložen pek papirom pa ravnomerno rasporedite.  Pecite oko 10 do 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zagrejte slatku pavlaku do vrenja, ali nemojte da provri.  Onda sklonite sa ringle pa dodajte polomljenu belu čokoladu. Mešajte sve dok se smesa ne otopi i postane glatka. Pustite da se prohladi pa ostavite oko pola sata u frižideru. Pečen biskvit stavite na čistu kuhinjsku krpu. Pospite šećerom u prahu pa ga urolajte sa krpom. Zatim ostavite da se potpuno prohladi. Onda ga odrolajte i premažite belim filom. Urolajte, ali bez krpe. Ostavite rolat bar sat vremena u frižideru. Bon appetit!

@moja.trpeza Hrskavi štapići Sastojci: 300 g brašna T-400 250 g kukuruznog brašna 1 jaje 250 ml mleka 20 g kvasca 2 kašike ulja So, šećer Susam, lan (za posipanje) Priprema: Umutiti jaje, kvasac i mleko, pa ostaviti 10 minuta da nadođe. Dodati oba brašna, so, šećer i ulje, pa zamesiti glatko testo. Ostaviti 30 minuta da naraste. Premesiti, oblikovati loptice i ostaviti još 10 minuta. Svaku lopticu razvaljati i uplesti u pletenicu. Ređati na pleh, posuti susamom i lanom, pa peći 15 minuta na 200°C. Poslužiti tople i uživati u hrskavim štapićima! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foryou #foryoupage #fyf #foryou #foryoupage #fyf ♬ оригинальный звук - ꧁𝕊𝕠𝕦𝕝꧂

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading