NAJBOLJI ĐEVREK Služite uz jogurt ili kiselo mleko
Još bolji od onog kupovnog, pravićete stalno.

Potrebno je:
- 1 kg brašna T-400
- 300 g susama
- 1 kocka svežeg kvasca
- 30 g šećera
- 30 g putera
- 500 ml vode
- 25 g soli
Sirup:
- 1 kg šećera
- 1 l vode
Priprema:
Sirup: Sipajte vodu i šećer i kuvajt dok se ne zgusne kao za baklavu.
Testo: U činiju sipajte šećer, kvasac, puter i vodu. Izmešajte i dodajte so, pa postepeno dodajte brašno. Rukama umesite testo. Dobijenu smesu podelite na 14 loptica i ostavite da narastu 30 minuta. Od svake loptice napravite duguljaste valjke, presavijte napola i uvijte kao pletenicu pa savijte ukrug kako bi se dobio đevrek. Svaki đevrek umočite u napravljen sirup, pa u susam. Ređajte u pleh obložen papirom za pečenje, a preostali sirup prelijte preko đevreka. Pecite đevreke u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 20 minuta. Prijatno!
Možda vas zanima:

TURSKI SIMIT Hrskavi đevreci koji se slažu sa slanim i slatkim prilozima
Dodajte prilog po želji i uživajte.

DOMAĆI ĐEVREK Još bolji od onog iz pekare, a odlično ide uz jogurt ili kiselo mleko
Ako volite kupovni đevrek, ovaj domaći ćete obožavati.

PUŽIĆI SA MAKOM Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru, eksplozija ukusa u svakom zalogaju
Savršeni za doručak ili užinu uz šoljicu kafe.

KROFNE SA ORASIMA PO STAROM BAKINOM RECEPTU Vazdušaste, mekane i tope se u ustima
Mirisne i sočne, najbolje stavite odmah duplu meru.

RIBLJA ČORBA PO STAROM KAFANSKOM RECEPTU Gastronomski užitak koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za dane posta.

PASTIRSKA MUSAKA ZA PRAVE GURMANE Lako se pravi, a nećete moći da prestanete da jedete
Sjajan predlog za vikend ručak.

NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Pravi se po principu smuti pa prospi, a budi sva čula mirisom i ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

SOČNI GRAŠAK ZA SAVRŠEN RUČAK Recept iskusne domaćice koji uspeva baš svima
Sočan i slasan, bićete oduševljeni ukusom.

PAPULA RAJ ZA NEPCA Samo ovako pripremljenu je voleo Karađorđe, a savršena je i za dane posta
Držaće vas sitim satima, a savršenog ukusa.
Komentari (0)