NAJBOLJI ĐEVREK Služite uz jogurt ili kiselo mleko
Još bolji od onog kupovnog, pravićete stalno.
Potrebno je:
- 1 kg brašna T-400
- 300 g susama
- 1 kocka svežeg kvasca
- 30 g šećera
- 30 g putera
- 500 ml vode
- 25 g soli
Sirup:
- 1 kg šećera
- 1 l vode
Priprema:
Sirup: Sipajte vodu i šećer i kuvajt dok se ne zgusne kao za baklavu.
Testo: U činiju sipajte šećer, kvasac, puter i vodu. Izmešajte i dodajte so, pa postepeno dodajte brašno. Rukama umesite testo. Dobijenu smesu podelite na 14 loptica i ostavite da narastu 30 minuta. Od svake loptice napravite duguljaste valjke, presavijte napola i uvijte kao pletenicu pa savijte ukrug kako bi se dobio đevrek. Svaki đevrek umočite u napravljen sirup, pa u susam. Ređajte u pleh obložen papirom za pečenje, a preostali sirup prelijte preko đevreka. Pecite đevreke u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 20 minuta. Prijatno!
Možda vas zanima:
TURSKI SIMIT Hrskavi đevreci koji se slažu sa slanim i slatkim prilozima
Dodajte prilog po želji i uživajte.
DOMAĆI ĐEVREK Još bolji od onog iz pekare, a odlično ide uz jogurt ili kiselo mleko
Ako volite kupovni đevrek, ovaj domaći ćete obožavati.
KIFLICE BEZ KVASCA BOLJE NEGO IZ PEKARE Gotove za 2 minuta, a biće sveže i sutradan
Mekane i vazdušaste, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)