NAJBOLJI ĐEVREK Služite uz jogurt ili kiselo mleko

Ivana Pavlović

17:30

Sezonski recepti 0

Još bolji od onog kupovnog, pravićete stalno.

đevrek
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg brašna T-400
  • 300 g susama
  • 1 kocka svežeg kvasca
  • 30 g šećera
  • 30 g putera
  • 500 ml vode
  • 25 g soli

Sirup:

  • 1 kg šećera
  • 1 l vode

Priprema:

Sirup: Sipajte vodu i šećer i kuvajt dok se ne zgusne kao za baklavu.

Testo: U činiju sipajte šećer, kvasac, puter i vodu. Izmešajte i dodajte so, pa postepeno dodajte brašno. Rukama umesite testo. Dobijenu smesu podelite na 14 loptica i ostavite da narastu 30 minuta. Od svake loptice napravite duguljaste valjke, presavijte napola i uvijte kao pletenicu pa savijte ukrug kako bi se dobio đevrek. Svaki đevrek umočite u napravljen sirup, pa u susam. Ređajte u pleh obložen papirom za pečenje, a preostali sirup prelijte preko đevreka. Pecite đevreke u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 20 minuta. Prijatno!

@moja.trpeza Savršen puding od griza Sastojci: 100 ml kokosovog mleka 2 kašike kakaa 2 kašike ovsene kaše 2 kašike griza Med po želji Priprema: 1. U šerpu sipati kokosovo mleko i zagrevati na srednjoj vatri. 2. Kada mleko prokuva, dodati griz uz stalno mešanje kako bi se sjedinio i izbegle grudvice. 3. Dodati kakao i dobro promešati dok se ne dobije glatka smesa. 4. Sipati puding u posudu za serviranje. 5. Dodati kašiku ovsene kaše u svaki deo i promešati. 6. Po želji zasladiti medom i ukrasiti po ukusu. Brzo, jednostavno i savršeno ukusno! #trpeza #mojatrpeza #rececept #proteinskipuding #proteinskidorucak #zdravaishrana #fypシ゚ #fypシ゚viral #foryoupage #fyp #GlowUpCetaphil ♬ Dance You Outta My Head - Cat Janice

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading