POZNATO PECIVO Ne morate da idete u Tursku, dajemo vam najbolji recept za turski đevrek natopljen sirupom!
Zovu ga simit. Tradicionalno se jede za doručak.

Sastojci:
Možda vas zanima:

DOMAĆE POGAČICE SA SIROM Ne mese se, pa je večera brzo na stolu!
Uz čašu jogurta imaćete odličan obrok ili užinu.

POGAČICE SA ČVARCIMA Ovo lisnato pecivo je mnogima omiljeni doručak
Počastite ukućane pravim delikatesom.

DOMAĆI TROUGLIĆI SA SIROM Krckavo, lisnato pecivo koje se prosto topi u ustima, deca ga obožavaju
Uz šolju jogurta, imaćete savršenu večeru ili doručak.

LEPINJE OD 1 SASTOJKA Verovali ili ne, moguće je, treba vam samo brašno, a savršeno su mekane!
Pecivo koje ide i uz slatke i uz slane namaze i može se jesti umesto hleba.
1 kg brašna T-400
300 g susama
1 kocka svežeg kvasca
30 g šećera
30 g putera
500 ml vode
25 g soli
Sirup:
1 kg šećera
1 l vode
Priprema:
Sirup: Sipati vodu i šećer i kuvati dok se ne zgusne kao za baklavu.
Testo: U činiju sipati šećer, kvasac, puter i vodu. Izmešati i dodati so, pa postepeno dodavati brašno. Rukama umesiti testo. Dobijenu smesu podeliti na 14 loptica i ostaviti da narastu 30 minuta. Od svake loptice napraviti duguljast valjak, presaviti na pola i uviti kao pletenicu pa saviti u krug kako bi se dobio đevrek. Svaki đevrek umočiti u napravljen sirup, pa u susam. Ređati u pleh obložen papirom za pečenje a preostali sirup preliti preko đevreka. Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 20 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.
Komentari (0)