PREBRANAC SA SLANINOM I KOBASICOM Gurmanski specijalitet koji će vas dugo držati sitim
Pravi je raj za nepca, ukućani će stajati u redu za još.
Potrebno je:
- 550 g belog pasulja
- 250 g dimljene slanine
- 5 kobasica
- 2 lista lovora
- 1 kašičica tucane ljute paprike
- 1 kašika mlevene crvene paprike
- so i biber po ukusu
- mešavina suvog začina po ukusu
- 2 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 3 šargarepe
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Potopite pasulj nekoliko sati u vodi, da ogrezne. Onda ga stavite da proključa pa odlijte tu vodu, sipajte novu i skuvajte. U zagrejanom ulju na tiganju propržite crni luk pa dodajte šargarepu. Dodajte beli luk, lovorov list i začine. Pleh obložite pek papirom. Sa prženim povrćem pomešajte pasulj pa dodajte još 2 kutlače vode, promešajte i prebacite u pleh. Zatim dodajte seckanu kobasicu. Pecite sat vremena, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
PREBRANAC PO BAKINOM RECEPTU Jelo koje miriše ceo komšiluk
Sočan i nezaboravan.
KAFANSKI PREBRANAC NESTAJE SA STOLA ODMAH Recept profesionalnog kuvara po kome uvek bude savršen
Svaki zalogaj je raj za nepca.
PREBRANAC Ako volite onaj kafanski, ovaj domaći ćete obožavati, po receptu za čistu desetku
Ukusa koji priča priče, bićete oduševljeni.
MANASTIRSKI PREBRANAC NA VODI Držaće vas dugo sitim, a idealan za dane strogog posta
Jednostavno jelo slasnog ukusa, za dane posta.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)