PREBRANAC SA SLANINOM I KOBASICOM Gurmanski specijalitet koji će vas dugo držati sitim
Pravi je raj za nepca, ukućani će stajati u redu za još.
Potrebno je:
- 550 g belog pasulja
- 250 g dimljene slanine
- 5 kobasica
- 2 lista lovora
- 1 kašičica tucane ljute paprike
- 1 kašika mlevene crvene paprike
- so i biber po ukusu
- mešavina suvog začina po ukusu
- 2 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 3 šargarepe
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Potopite pasulj nekoliko sati u vodi, da ogrezne. Onda ga stavite da proključa pa odlijte tu vodu, sipajte novu i skuvajte. U zagrejanom ulju na tiganju propržite crni luk pa dodajte šargarepu. Dodajte beli luk, lovorov list i začine. Pleh obložite pek papirom. Sa prženim povrćem pomešajte pasulj pa dodajte još 2 kutlače vode, promešajte i prebacite u pleh. Zatim dodajte seckanu kobasicu. Pecite sat vremena, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
PREBRANAC PO BAKINOM RECEPTU Jelo koje miriše ceo komšiluk
Sočan i nezaboravan.
KAFANSKI PREBRANAC NESTAJE SA STOLA ODMAH Recept profesionalnog kuvara po kome uvek bude savršen
Svaki zalogaj je raj za nepca.
PREBRANAC Ako volite onaj kafanski, ovaj domaći ćete obožavati, po receptu za čistu desetku
Ukusa koji priča priče, bićete oduševljeni.
MANASTIRSKI PREBRANAC NA VODI Držaće vas dugo sitim, a idealan za dane strogog posta
Jednostavno jelo slasnog ukusa, za dane posta.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)