PREBRANAC SA SLANINOM I KOBASICOM Gurmanski specijalitet koji će vas dugo držati sitim

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Pravi je raj za nepca, ukućani će stajati u redu za još.

prebranac sa slaninom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 550 g belog pasulja
  • 250 g dimljene slanine
  • 5 kobasica
  • 2 lista lovora
  • 1 kašičica tucane ljute paprike
  • 1 kašika mlevene crvene paprike
  • so i biber po ukusu
  • mešavina suvog začina po ukusu
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 3 šargarepe

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Potopite pasulj nekoliko sati u vodi, da ogrezne. Onda ga stavite da proključa pa odlijte tu vodu, sipajte novu i skuvajte. U zagrejanom ulju na tiganju propržite crni luk pa dodajte šargarepu. Dodajte beli luk, lovorov list i začine. Pleh obložite pek papirom. Sa prženim povrćem pomešajte pasulj pa dodajte još 2 kutlače vode, promešajte i prebacite u pleh. Zatim dodajte seckanu kobasicu. Pecite sat vremena, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. 

@moja.trpeza TRIK KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI LISNATA PITA Sastojci: ½ pakovanja kora za pitu 3 jaja 100 g sira 200 ml mleka So po ukusu Ulje za podmazivanje Susam (po želji) Priprema: 1. Kore iseckati na tanke listiće. 2. U posudi umutiti jaja, dodati mleko i dobro sjediniti smesu. 3. Dodati izmrvljeni sir i posoliti po ukusu. 4. Ubaciti iseckane kore u smesu i dobro promešati. 5. Smesu izliti u nauljen pleh i posuti susamom po želji. 6. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta, dok ne porumeni. 7. Pečenu pitu iseći na željene komade i poslužiti uz jogurt. Jednostavno, brzo i savršeno ukusno! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok #fyf #GlowUpCetaphil ♬ Dance You Outta My Head - Cat Janice

 

Komentari (0)

Loading