BATACI NA ŠAMPINJONIMA Ručak koji se ne odbija, ukusa koji priča priče
Drugačije i ukusno, postaće vaše novo omiljeno jelo.

Potrebno je:
- 8 pilećih bataka
- 200 g šampinjona
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 2 kašike maslaca
- 2 kašike senfa
- 200 ml pilećeg bujona
- 1 kašika brašna
- so i biber po ukusu
- sveži peršun (sitno iseckan) za posipanje
Priprema:
U tiganju zagrejte maslac, dodajte iseckani crni luk i beli luk, pa pržite dok ne postane staklast. Dodajte pileće batake u tiganj i pržite ih sa svih strana dok ne porumene. Dodajte iseckane šampinjone i pržite ih zajedno sa batacima nekoliko minuta. U posebnoj činiji razmutite senf sa pilećim bujonom, pa dodajte batacima i pečurkama. Pustite da sos proključa. Smanjite vatru i krčkajte dok bataci ne budu skroz kuvani, a sos redukovan. Posolite i pobiberite po ukusu.
Možda vas zanima:

BATACI U LISNATOM TESTU Ručak za čistu desetku, poćiće vam voda na usta koliko je ukusno
Ručak koji će cela porodica obožavati, ukusa koji se pamti.

VOJVOĐANSKI BATACI Aromatično jelo sa višnjama i cimetom, a meso se lepi za prste
Slasni spoj mesa sa pavlakom, višnjama i cimetom, za prave gurmane.

MEDENI BATACI Slasno jelo u drugačijem spoju ukusa, a meso se lepi za prste
Dodajte omiljeni prilog i uživajte.

NAJBOLJE POHOVANE LIGNJE Biće hrskave i preukusne, a jedan sastojak im daje poseban šmek
Služite uz seckane parčiće limuna i tartar sos.

MAFINI SA ŠUNKOM I SIROM Gotovi za pola sata a nema ko će im odoleti
Mirisni i sočni.

NUGAT TORTA Kremasta i nedoljiva, nećete moći da prestanete da jedete
Savršena za sve prilike.

NAJBOLJE POHOVANE LIGNJE Biće hrskave i preukusne, a jedan sastojak im daje poseban šmek
Služite uz seckane parčiće limuna i tartar sos.

PALENTA SA MERAMA NA KAŠIKE Baš onako kako su je nekada domaćice pravile, biće kremasta i neodoljiva
Savršena za doručak uz šolju jogurta.

POSNA PITA SA SPANAĆEM Gurmanska i slasna, nestaće sa stola čim se postavi
Svaki zalogaj je raj za nepca.
Komentari (0)