BATACI NA ŠAMPINJONIMA Ručak koji se ne odbija, ukusa koji priča priče

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Drugačije i ukusno, postaće vaše novo omiljeno jelo.

bataci na šampinjonima
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 8 pilećih bataka
  • 200 g šampinjona
  • 1 crni luk 
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike maslaca
  • 2 kašike senfa
  • 200 ml pilećeg bujona
  • 1 kašika brašna
  • so i biber po ukusu
  • sveži peršun (sitno iseckan) za posipanje

Priprema:
U tiganju zagrejte maslac, dodajte iseckani crni luk i beli luk, pa pržite dok ne postane staklast. Dodajte pileće batake u tiganj i pržite ih sa svih strana dok ne porumene. Dodajte iseckane šampinjone i pržite ih zajedno sa batacima nekoliko minuta. U posebnoj činiji razmutite senf sa pilećim bujonom, pa dodajte batacima i pečurkama. Pustite da sos proključa. Smanjite vatru i krčkajte dok bataci ne budu skroz kuvani, a sos redukovan. Posolite i pobiberite po ukusu.

TRIK KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI LISNATA PITA Sastojci: ½ pakovanja kora za pitu 3 jaja 100 g sira 200 ml mleka So po ukusu Ulje za podmazivanje Susam (po želji) Priprema: 1. Kore iseckati na tanke listiće. 2. U posudi umutiti jaja, dodati mleko i dobro sjediniti smesu. 3. Dodati izmrvljeni sir i posoliti po ukusu. 4. Ubaciti iseckane kore u smesu i dobro promešati. 5. Smesu izliti u nauljen pleh i posuti susamom po želji. 6. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta, dok ne porumeni. 7. Pečenu pitu iseći na željene komade i poslužiti uz jogurt. Jednostavno, brzo i savršeno ukusno! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok #fyf #GlowUpCetaphil ♬ Dance You Outta My Head - Cat Janice Watch on TikTok

 

Komentari (0)