BATACI NA ŠAMPINJONIMA Ručak koji se ne odbija, ukusa koji priča priče
Drugačije i ukusno, postaće vaše novo omiljeno jelo.
Potrebno je:
- 8 pilećih bataka
- 200 g šampinjona
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 2 kašike maslaca
- 2 kašike senfa
- 200 ml pilećeg bujona
- 1 kašika brašna
- so i biber po ukusu
- sveži peršun (sitno iseckan) za posipanje
Priprema:
U tiganju zagrejte maslac, dodajte iseckani crni luk i beli luk, pa pržite dok ne postane staklast. Dodajte pileće batake u tiganj i pržite ih sa svih strana dok ne porumene. Dodajte iseckane šampinjone i pržite ih zajedno sa batacima nekoliko minuta. U posebnoj činiji razmutite senf sa pilećim bujonom, pa dodajte batacima i pečurkama. Pustite da sos proključa. Smanjite vatru i krčkajte dok bataci ne budu skroz kuvani, a sos redukovan. Posolite i pobiberite po ukusu.
Možda vas zanima:
BRAZILSKI BATAČIĆI Kroketi od kuvanog testa sa piletinom za gurmane i one izbirljive
Brazilski batačići su jedan od najpoznatijih specijaliteta. To su kroketi od kuvanog testa koji se pune piletinom i prave se u obliku bataka.
BATACI U LISNATOM TESTU Ručak za čistu desetku, poćiće vam voda na usta koliko je ukusno
Ručak koji će cela porodica obožavati, ukusa koji se pamti.
VOJVOĐANSKI BATACI Aromatično jelo sa višnjama i cimetom, a meso se lepi za prste
Slasni spoj mesa sa pavlakom, višnjama i cimetom, za prave gurmane.
MEDENI BATACI Slasno jelo u drugačijem spoju ukusa, a meso se lepi za prste
Dodajte omiljeni prilog i uživajte.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)