ČOKOLADNI KREM ZA NAJBOLJE PALAČINKE Pravi se lako, a sladak i ukusan
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog desertu.
Potrebno je:
- 200 ml mleka
- 200 g maslaca
- 250 g mleka u prahu
- 100 g šećera u prahu
- 100 g bele čokolade
- 100 g tamne čokolade
- 1 kašičica arome vanile
Priprema:
Otopite maslac u šerpi na srednje jakoj vatri. Dodajte mleko i mešajte dok se ne sjedini.Umešajte šećer u prahu pa promešajte dok se ne otopi. Iseckajte belu i tamnu čokoladu pa dodajte u smesu. Mešajte sve dok se čokolada ne otopi. Onda umešajte mleko u prahu i aromu vanile, pa mešajte dok smesa ne postane glatka. Onda sklonite sa vatre pa ostavite krem da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Možda vas zanima:
ITALIJANSKI KREM OD PISTAĆA Savršeni namaz za kroasane i deserte, ovakav do sada niste jeli
Krem čuvajte u frižideru do dve nedelje.
NAJBOLJI POSLASTIČARSKI KREM Provereno uspeva, a ukus je neverovatan, caka je u ovome
Savršeni krem sa kojim uspeva svaka poslastica, probajte i uverite se.
DOMAĆI LEŠNIK KREM Zdravi namaz koji pomera granice dobrog ukusa, a savršeno se slaže sa palačinkama
Možete da ga mažete samostalno na hleb, filujete palačinke ili dodate omiljenom slatkišu.
KREM OD URMI Sladak i preukusan, prste da poližete, a nema ni gram šećera
Zdrav i sladak krem koji mogu da konzumiraju i oni koji su na dijeti.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)