KREMASTI SPANAĆ Dodajte kao prilog omiljenom jelu i uživajte
Dodajte kao prilog ćuftama ili jelu po izboru.
Potrebno je:
- 500 g spanaća (može i zamrznuti)
- jedna glavica crvenog luka
- dva čena belog luka
- 20 grama putera
- 100 ml mleka
- dva jaja
- jedna kašika brašna
- nekoliko kašika mleka
Priprema:
Iseckajt crveni luk pa beli isecite na tanke kriške.Puter otopite na tihoj vatri. Onda prodinstajte crveni luk pa dodajte spanać. Dodajte beli luk i 100 ml mleka. U jednoj posudi umutite jaja sa nekoliko kašika mleka i kašikom brašna. Posolite pa umućenu smesu dodajte u spanać i polako promešajte. Ostavite da se kuva spanać nekoliko minuta pa opet posolite.
Možda vas zanima:
BAKIN SPANAĆ SE SMAŽE U TRENU Kremast, sočan, lagan i zasitan, nema mu ravnog!
Samo dodajte prilog po želji.
ZAPEČENI SPANAĆ SA SIROM Jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Dodajte uz meso ili prilog po želji.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)