DOMAĆI HLEB IZ TIGANJA Pravi se lako, a mekan kao duša

Ivana Pavlović

18:30

Sezonski recepti 0

Služite uz prilog po želji.

hleb iz tiganja
Shutterstock

Potrebno je:

  • 320 g brašna
  • pola kašike suvog kvasca
  • pola kašike šećera
  • jedna kašičica soli
  • 120 ml vode
  • 140 g grčkog jogurta
  • 30 g putera
  • 250 g rendanog mocarela sira
  • 80 g putera
  • tri - četiri čena belog luka
  • jedna kašičica soli
  • peršun

Priprema:

Sastojke za testo pomešajte pa napravite loptu. Ostavite sat vremena da testo naraste pa umesite i napravite 8 loptica. Svaku odvojite pa je napunite sirom. Oblikujte kuglice pa ostavite 45 minuta. Kuglice ispecite u tiganju sa obe strane pa dodajte premaz od otopljenog putera, luka, peršuna i soli.

TRIK KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI LISNATA PITA Sastojci: ½ pakovanja kora za pitu 3 jaja 100 g sira 200 ml mleka So po ukusu Ulje za podmazivanje Susam (po želji) Priprema: 1. Kore iseckati na tanke listiće. 2. U posudi umutiti jaja, dodati mleko i dobro sjediniti smesu. 3. Dodati izmrvljeni sir i posoliti po ukusu. 4. Ubaciti iseckane kore u smesu i dobro promešati. 5. Smesu izliti u nauljen pleh i posuti susamom po želji. 6. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta, dok ne porumeni. 7. Pečenu pitu iseći na željene komade i poslužiti uz jogurt. Jednostavno, brzo i savršeno ukusno! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok #fyf #GlowUpCetaphil ♬ Dance You Outta My Head - Cat Janice Watch on TikTok

Komentari (0)