RECEPT ZA PIVSKI HLEB Bez kvasca i čekanja da naraste, a mekan kao pamuk!

Vesna Vukadinović

15:04

Bakina vanglica 0

Kada nemate hleb u kući, pivski hleb je savršeno rešenje. Brzo se pravi, mekan je, a ukus mu je fantastičan.

hleb
Shutterstock

Sastojci:

360 g glatkog brašna

360 ml piva

70 g istopljenog putera

5 kašika šećera

1½ kašičica praška za pecivo

1 kašičica soli

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite uljem kalup za hleb. Sjedinite brašno, šećer, so, prašak za pecivo, 55 grama istopljenog putera i pivo. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Ne brinite ako ostane neka grudvica. Sipajte u kalup, prelijte preostalim puterom i pecite 50 minuta. Kako biste proverili je li hleb pečen, zabodite čačkalicu u sredinu. Izvadite hleb iz rerne, a posle pet minuta iz kalupa. Uživajte u svežem vrućem hlebu.

Komentari (0)

Loading