BANANA ČIZKEJK Omiljeni kolač sa sirom u voćnom spoju, za prave sladokusce
Mirisni desert oduševiće i one koji ne vole slatko.
Potrebno je:
- 200 g mlevenog keksa
- šest kašika rastopljenog maslaca
- dve zrele banane
- dve kašike svežeg soka od limuna
- 450 g krem-sira
- 150 g šećera
- 200 g kisele pavlake
- kašičica ekstrakta vanile
- tri jajeta
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte keks i maslac pa utapkajte na dno podmazanog kalupa. Pecite 8 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno viljuškom izgnječite banane pa ih prelijte sokom od limuna i ostavite sa strane. U jednoj posudi umutite krem sir sa šećerom. Onda umešajte kiselu pavlaku sa ekstraktom canile pa mutite još dva do tri minuta, dok ne dobijete kremastu smesu. Dodajte jedno po jedno jaje, uz neprestano mućenje pa dodajte pire od banana. Prelijte smesu preko kore i pecite sat vremena. Ostavite čizkejk da se prohladi pa dekorišite šlagom ili kolutovima banane. Prijatno!
Možda vas zanima:
KOKOS ČIZKEJK ZA PRAVE SLADOKUSCE Kremast i lagan, poćiće vam voda na usta
Neodoljivi desert raspametiće i one izbirljive.
DUBAI ČIZKEJK Još popularniji od čokolade, a savršen za sve bitne događaje
Svaki zalogaj je raj za nepca.
LIMUN ČIZKEJK Nema paljenja šporeta, a i dupla mera će biti malo koliko je ukusan
Sočan i kremast, svaki zalogaj je raj za nepca.
ČIZKEJK U ČAŠI Brzi desert savršen za dolazak iznenadnih gostiju, a božanstvenog ukusa
Pravi se lako, a pojede brzo.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)