LENJA PITA SA BUNDEVOM Klasik na drugačiji način u savršenom spoju ukusa
Neodoljiva i sočna, uzećete parće više.
Potrebno je:
- 200 g margarina
- 150 g šećera
- 350 g brašna
- kesica prašaka za pecivo
- 2 jaja
- rendana limunova kora limuna
- 1 dcl mleka
Za fil:
- 1 kg bundeve
- 200 g šećera
- 1 kašičica cimeta
Za posipanje:
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. Umutite omekšali margarin sa šećerom pa dodajte jaja i žumance. Onda umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, mleko i rendanu koru limuna. Očistite i narendajte bundevu pa je izdinstajte sa šećerom na malo ulja. Dodajte cimet. Rukom umesite testo pa ga podelite na 2 dela. Jednu koru razvucite oklagijom do veličine tepsije. Zatim prebacite u pleh obložen pek papirom. Ravnomerno nanesite fil preko kore. Preko ravnomerno rasporedite fil: Oklagijom razvucite drugu koru pa je rasporedite preko fila. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni, tj.dok ne porumeni. Na kraju pospite lenju pitu šećerom u prahu pa secite i služite.
Možda vas zanima:
LENJA PITA BEZ RAZVLAČENJA TESTA Kolač detinjstva koji osvaja na prvi zalogaj
Priprema je jednostvana, a ukus fantastičan.
LENJA PITA ZA PRAVE SLADOKUSCE Nema razvaljačenja testa, a hrskava spolja i sočna iznutra
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
LENJA PITA SA VIŠNJAMA MIRIŠE NA LJUBAV Sve se samo pomeša i peče, a i dupla mera je malo
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
LENJA PITA S JABUKAMA ZA NEDELJU KOJA SE PAMTI I dupla mera će biti malo
Mirisna i sočna, prste da poližete.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)