LENJA PITA SA BUNDEVOM Klasik na drugačiji način u savršenom spoju ukusa
Neodoljiva i sočna, uzećete parće više.
Potrebno je:
- 200 g margarina
- 150 g šećera
- 350 g brašna
- kesica prašaka za pecivo
- 2 jaja
- rendana limunova kora limuna
- 1 dcl mleka
Za fil:
- 1 kg bundeve
- 200 g šećera
- 1 kašičica cimeta
Za posipanje:
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. Umutite omekšali margarin sa šećerom pa dodajte jaja i žumance. Onda umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, mleko i rendanu koru limuna. Očistite i narendajte bundevu pa je izdinstajte sa šećerom na malo ulja. Dodajte cimet. Rukom umesite testo pa ga podelite na 2 dela. Jednu koru razvucite oklagijom do veličine tepsije. Zatim prebacite u pleh obložen pek papirom. Ravnomerno nanesite fil preko kore. Preko ravnomerno rasporedite fil: Oklagijom razvucite drugu koru pa je rasporedite preko fila. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni, tj.dok ne porumeni. Na kraju pospite lenju pitu šećerom u prahu pa secite i služite.
Možda vas zanima:
LENJA PITA BEZ RAZVLAČENJA TESTA Kolač detinjstva koji osvaja na prvi zalogaj
Priprema je jednostvana, a ukus fantastičan.
LENJA PITA ZA PRAVE SLADOKUSCE Nema razvaljačenja testa, a hrskava spolja i sočna iznutra
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
LENJA PITA SA VIŠNJAMA MIRIŠE NA LJUBAV Sve se samo pomeša i peče, a i dupla mera je malo
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
LENJA PITA S JABUKAMA ZA NEDELJU KOJA SE PAMTI I dupla mera će biti malo
Mirisna i sočna, prste da poližete.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)