LENJA PITA SA BUNDEVOM Klasik na drugačiji način u savršenom spoju ukusa

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Neodoljiva i sočna, uzećete parće više.

lenja pita sa bundevom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 200 g margarina
  • 150 g šećera
  • 350 g brašna
  • kesica prašaka za pecivo
  • 2 jaja 
  • rendana limunova kora limuna 
  • 1 dcl mleka 

Za fil:

  • 1 kg bundeve 
  • 200 g šećera
  • 1 kašičica cimeta

Za posipanje:

  • šećer u prahu

Priprema:

Rernu zagrejte na 250 stepeni. Umutite omekšali margarin sa šećerom pa dodajte jaja i žumance. Onda umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, mleko i rendanu koru limuna. Očistite i narendajte bundevu pa je izdinstajte sa šećerom na malo ulja. Dodajte cimet.  Rukom umesite testo pa ga podelite na 2 dela. Jednu koru razvucite oklagijom do veličine tepsije. Zatim prebacite u pleh obložen pek papirom. Ravnomerno nanesite fil preko kore. Preko ravnomerno rasporedite fil: Oklagijom razvucite drugu koru pa je rasporedite preko fila. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni, tj.dok ne porumeni. Na kraju pospite lenju pitu šećerom u prahu pa secite i služite. 

@moja.trpeza Da li ste znali da kašika mlevene kafe može brzo zaustaviti dijareju? Tanini u kafi stežu creva i smanjuju lučenje tečnosti, pomažući varenju. Takođe, crna kafa bez dodataka može umiriti stomak i usporiti rad creva, dok njena blaga gorčina podstiče ravnotežu u digestivnom sistemu. #mojatrpeza #trpeza #kafa #viralvideos #kuhinjarecepti #kuhinja #foryoupage #fouryou ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading