LENJA PITA SA BUNDEVOM Klasik na drugačiji način u savršenom spoju ukusa
Neodoljiva i sočna, uzećete parće više.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

LENJA PITA SA BOROVNICAMA Klasik na drugačiji način, po receptu bez mane
Jednostavna i mirisna, zasladiće vas u trenu.

LENJA PITA SA JABUKAMA I CIMETOM Klasik koji nikada ne izlazi iz mode, za prave sladokusce
Sočna i slatka, nestaće sa stola odmah.

POSNA LENJA PITA SA JABUKAMA Klasik koji ne izlazi iz mode, po receptu iz bakine kuhinje
Sočna i ukusna, uzećete parče više.
- 200 g margarina
- 150 g šećera
- 350 g brašna
- kesica prašaka za pecivo
- 2 jaja
- rendana limunova kora limuna
- 1 dcl mleka
Za fil:
- 1 kg bundeve
- 200 g šećera
- 1 kašičica cimeta
Za posipanje:
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. Umutite omekšali margarin sa šećerom pa dodajte jaja i žumance. Onda umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, mleko i rendanu koru limuna. Očistite i narendajte bundevu pa je izdinstajte sa šećerom na malo ulja. Dodajte cimet. Rukom umesite testo pa ga podelite na 2 dela. Jednu koru razvucite oklagijom do veličine tepsije. Zatim prebacite u pleh obložen pek papirom. Ravnomerno nanesite fil preko kore. Preko ravnomerno rasporedite fil: Oklagijom razvucite drugu koru pa je rasporedite preko fila. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni, tj.dok ne porumeni. Na kraju pospite lenju pitu šećerom u prahu pa secite i služite.

Najpopularnija banja u Srbiji krcata za Uskrs

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

SVEČANOM CEREMONIJOM OTVOREN EKSPO 2025 ,,Svetska izložba je mesto susreta, napretka i inovacije“

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju

SADA JE SVIMA JASNO Denver ima novog trenera i njegovo ime je - Nikola Jokić (VIDEO)

ISPROBAJ NAJBOLJI LIVE Igraj pametno i svakog dana pokupi bonus za klađenje uživo!

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

SRPSKI PAVILJON ZABLISTAO U OSAKI! Maskote Ekspa 2027. predstavljene u Japanu, imena biraju naši građani (FOTO)

Rezervišite na vreme svoj odmor na Egipatskim Maldivima! Uz Uskršnju akciju -10% popusta! Viša klasa putovanja

JOKIĆ U SREDIŠTU SKANDALA Neviđeni haos na parketu, Harden provocirao, Gordon krenuo na njega iz sve snage (VIDEO)

HRSKAVI KROMPIRIĆI SA PARMEZANOM Prave se lako, a pojedu u slast
Super za ručak ili večeru, ukućani će biti oduševljeni.

BELA KREM ČORBA Krepi organizam u trenu, a svečana i neodoljiva
Sočna čorba od krompira zagrejaće vam dušu i telo.

KREMASTA MIMOZA SALATA Vrhunsko predjelo ukrasiće svaku svečanu trpezu, a ukusa koji se pamti
Sočna i ukusna, a ide uz razna jela.

CRVENO SOČIVO Ukusno i zdravo jelo koje će vas dugo držati sitim
Konkretno jelo ukusa koji priča priče.

DŽUNGLA TORTA Kremasta poslastica kakvu do sada niste jeli, svi koji su je probali je obožavaju
Sočna i voćna, za prave sladokusce.
Komentari (0)