ZAPEČENE PALAČINKE SA SPANAĆEM I SIROM Fenomenalne i slasne, za lepo druženje sa prijateljima
Ukusne i drugačije, prste da poližete.
Potrebno je:
- palačinke
- 200 g sira
- pavlaka od 200 g
Za prelivanje:
- 2 jaja
- 200 ml jogurta
- 100 g kačkavalja
- malo soli
Testo za palačinke:
- 2 jaja
- 200 g brašna
- mleko
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Napravite ređe testo pa ispecite palačinke. Onda izdrobite sir pa pomešajte sa pavlakom. U jednoj posudi sjedinite jogurt, jaja i rendani kačkavalj. Operite spanać pa ga kuvajte 5 minuta, ocedite, isperite i grubo isecite. Dodajte sir pa sjedinite. Pripremljenim filom punite palačinke. Uvijte i ređajte u pleh obložen pek papirom. Prelijte sa prelivom i pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI AUSTRIJSKI KAJZERŠMARN Podseća na palačinke, ali je lakša priprema
Podseća na palačinke, a
PALAČINKE OD DVA SASTOJKA Jeftiniji slatkiš nećete napraviti, a mekane su kao duša!
Omiljena poslastica svih generacija.
NALEŠINKI SE SMAŽU U TRENU Tradicionalne poljske palačinke za prave sladokusce
Tanke palačinke iz Poljske obično se pune voćem i džemovima u slatkoj, odnosno sirom ili mesom, u slanoj verziji.
PUDING PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Kad ih jednom probate zaboravićete na klasične
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Saftaste i aromatične, a meso se lepi za prste
Samo dodajte prilog po želji.
Komentari (0)