ZAPEČENE PALAČINKE SA SPANAĆEM I SIROM Fenomenalne i slasne, za lepo druženje sa prijateljima
Ukusne i drugačije, prste da poližete.
Potrebno je:
- palačinke
- 200 g sira
- pavlaka od 200 g
Za prelivanje:
- 2 jaja
- 200 ml jogurta
- 100 g kačkavalja
- malo soli
Testo za palačinke:
- 2 jaja
- 200 g brašna
- mleko
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Napravite ređe testo pa ispecite palačinke. Onda izdrobite sir pa pomešajte sa pavlakom. U jednoj posudi sjedinite jogurt, jaja i rendani kačkavalj. Operite spanać pa ga kuvajte 5 minuta, ocedite, isperite i grubo isecite. Dodajte sir pa sjedinite. Pripremljenim filom punite palačinke. Uvijte i ređajte u pleh obložen pek papirom. Prelijte sa prelivom i pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI AUSTRIJSKI KAJZERŠMARN Podseća na palačinke, ali je lakša priprema
Podseća na palačinke, a
PALAČINKE OD DVA SASTOJKA Jeftiniji slatkiš nećete napraviti, a mekane su kao duša!
Omiljena poslastica svih generacija.
NALEŠINKI SE SMAŽU U TRENU Tradicionalne poljske palačinke za prave sladokusce
Tanke palačinke iz Poljske obično se pune voćem i džemovima u slatkoj, odnosno sirom ili mesom, u slanoj verziji.
PUDING PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Kad ih jednom probate zaboravićete na klasične
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)