OPLENAČKE PALAČINKE Autentični srpski desert će vas oboriti s nogu
Proslavljeni specijalitet iz Šumadije osvojio je mnoge ugledne goste iz sveta koji su dolazili u Srbiju.

Sastojci:
10 palačinki
200 g mlevenih oraha
200 g šećera
100 g suvih šljiva
50 g cimeta
2 dl mleka
6 ulupanih belanaca
Priprema:
Orahe prokuvati na zaslađenom mleku sa cimetom. Kada se orasi ohlade, pomešati sa tri ulupana belanceta. Palačinke premazivati orasima i slagati na sprat dok se ne utroši svih 10 palačinki. Sa snegom od preostalih belanaca premazati palačinke i ukrasiti suvim šljivama kojima su izvađene koštice. Posuti kristal šećerom i zapeći u rerni 5 minuta. Palačinke služiti tople.

ZEBRA TORTA Dekorativna poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Fenomanalna i drugačija, pogodna za sve svečanosti.

NEODOLJIVI SALČIĆI IZ BAKINE KUHINJE Ukusni i slatki, za savršeno jutro
Bude sva čula, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

ORANDŽ MUS Kremasti desert budi sva čula, najbolje odmah stavite duplu meru
Dodajte kao prilog omiljenom slatkišu.

KESTEN TORTA Jednostavna poslastica skupog ukusa koja se pravi brzo i lako
Neodoljiva torta raspametiće i one koji ne vole slatko.

NEODOLJIVI HLEB SA POMORANDŽOM Mirisan i drugačiji, za prave sladokusce
Dodajte prilog po želji i uživajte.
Komentari (0)