POSNI KROMPIR PAPRIKAŠ Zagrejaće vam dušu i telo, a pravi je raj za nepca
Fenomenalno i sočno, a posno jelo.
Potrebno je
- pola kg krompira
- 4 crna luka
- 2 šargarepe
- 4 paprike
- 1 veza peršuna
- 2 kašike brašna
- 1,5 kašičica slatke paprike
Priprema:
Iseckajte krompir na krupnije kocke. Isecite sitno crni luk, a papriku i šargarepu na kolutove.Prebacite u šerpu pa prelijte vodom da ogrezne. Začinite i poklopite, pa kuvajte sve dok krompir ne omekša. U jednoj posudi pomešajte brašno, vodu i slatku papriku pa dodajte u paprikaš. Promešajte dobro pa kuvajte još 5 do 10 minuta. Na kraju, pospite paprikaš seckanim peršunom.
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
SLADAK KUPUS SA MESOM UKUSA KOJI GOVORI VIŠE OD 1000 JEZIKA Bio je omiljeno jelo Tita i Jovanke
Ukućani će stajati u redu za još.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)