POSNI KROMPIR PAPRIKAŠ Zagrejaće vam dušu i telo, a pravi je raj za nepca

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Fenomenalno i sočno, a posno jelo.

krompir paprikaš
Shutterstock

Potrebno je

  • pola kg krompira
  • 4 crna luka 
  • 2 šargarepe
  • 4 paprike
  • 1 veza peršuna
  • 2 kašike brašna
  • 1,5 kašičica slatke paprike 

Priprema:

Iseckajte krompir na krupnije kocke. Isecite sitno crni luk, a papriku i šargarepu na kolutove.Prebacite u šerpu pa prelijte vodom da ogrezne. Začinite i poklopite, pa kuvajte sve dok krompir ne omekša. U jednoj posudi pomešajte brašno, vodu i slatku papriku pa dodajte u paprikaš. Promešajte dobro pa kuvajte još 5 do 10 minuta. Na kraju, pospite paprikaš seckanim peršunom. 

@moja.trpeza ŽU ŽU NA ZDRAVIJI NAČIN Sastojci: 500 g brašna T-400 1 jaje 250 ml mleka 1 Kesica kvasca Ulje So Šećer Priprema: U posudu sipati jaje, kvasac i mleko, pa ostaviti 10 minuta da odstoji. Dodati brašno, so i šećer, zatim mesiti dok ne dobijemo glatko testo. Ostaviti da naraste 20 minuta. Od testa praviti manje kuglice, nauljiti ih i razvaljati oklagijom. Svaku kuglicu iseći na 6 delova. Četiri dela presaviti kako bismo dobili listove, a zatim ih slagati jedan na drugi. Preostala dva dela omotati sa strane kako bi testo zadržalo oblik. Postupak ponoviti sa svim kuglicama. Premazati žumancetom, posuti susamom i peći na 180°C oko 20 minuta. Pečeni žu žu poslužiti topli – savršena zdravija zamena bez maslaca! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #foryoupage #fyp #goviral #fouryou #recept ♬ original sound - Colin 🛠️

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading