NAJSOČNIJI PILEĆI PAPRIKAŠ Sočan i ukusan, za savršen ručak
Fenomenalno jelo raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je:
- 500 g pilećih prsa, isečenih na kocke
- 2 crvene paprike, isečene na kockice
- 1 paprika babura, isečena na kockice
- 1 glavica crnog luka, sitno iseckana
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 2 paradajza, isečena na kockice
- 2 kašike paradajz paste
- 2 kašike ulja
- 1 kašika mlevene začinske paprike
- so i biber po ukusu
- 500 ml pileće supe ili vode
- pola kašičice tucane ljute paprike
Priprema:
Ulje zagrejte u loncu na srednjoj temperaturi. Onda dodajte crni i beli luk i dinstajte,sve dok ne postanu staklasti. Umešajte piletinu i pržite dok ne porumeni. Dodajte paprike, paradajz, paradajz pastu, mlevenu začinsku papriku, so, biber i ljutu papričicu, pa dobro promešajte. Nalijte pileću supu pa pustite da proključa. Onda smanjite temperaturu, pokrijte lonac i kuvajte 30-40 minuta.
Možda vas zanima:
PILEĆI PAPRIKAŠ MILUJE NEPCA Po receptu iz stare sveske, po ukusu mu nema ravnog
Ručak koji će porodica obožavati.
PILEĆI KROMPIR PAPRIKAŠ Klasik bez premca koji osvaja na prvi zalogaj
Sočno jelo dugo će vas držati sitim, a ukusno i aromatično.
BAKA ZNA NAJBOLJE Paprikaš po njenom receptu je prosto neodoljiv
Sve sastojke verovatno već imate u kuhinji.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)