POSNE PUNJENE PAPRIKE Ni malo ne zaostaju ukusom za originalom, nećete da primetite da nedostaje meso

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.

posne punjene paprike
Printscreen

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 4 crvene paprike šilje
  • 1 manji praziluk
  • 100 g sojinih ljuspica
  • 200 g šampinjona
  • 100 g pirinča
  • 1 krompir

Za zapršku: 

  • 1 kašičica brašna 
  • voda 

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Potopite sojine ljuspice i ostavite 10 minuta da nabubre. Seckane pečurke prodinstajte u tiganju sa malo vodeU tiganju na malo vode prodinstajte pečurke koje ste iseckali, ako je potrebno sipajte još malo vode. Začinite pa umešajte sojine ljuspice. Zatim dodajte kuvani pirinač, i sve sjedinite. Očistite paprike pa ih napunite nadevom pa zatvorite kolutovima sečenog krompira. Poređajte u pleh obložen pek papirom pa prelijte vodom. Preko paprika sipajte zapršku napravljenu od brašna i vode. Pecite punjene paprike oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!

ŽU ŽU NA ZDRAVIJI NAČIN Sastojci: 500 g brašna T-400 1 jaje 250 ml mleka 1 Kesica kvasca Ulje So Šećer Priprema: U posudu sipati jaje, kvasac i mleko, pa ostaviti 10 minuta da odstoji. Dodati brašno, so i šećer, zatim mesiti dok ne dobijemo glatko testo. Ostaviti da naraste 20 minuta. Od testa praviti manje kuglice, nauljiti ih i razvaljati oklagijom. Svaku kuglicu iseći na 6 delova. Četiri dela presaviti kako bismo dobili listove, a zatim ih slagati jedan na drugi. Preostala dva dela omotati sa strane kako bi testo zadržalo oblik. Postupak ponoviti sa svim kuglicama. Premazati žumancetom, posuti susamom i peći na 180°C oko 20 minuta. Pečeni žu žu poslužiti topli – savršena zdravija zamena bez maslaca! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #foryoupage #fyp #goviral #fouryou #recept ♬ original sound - Colin 🛠️ Watch on TikTok

Komentari (0)