POSNE PUNJENE PAPRIKE Ni malo ne zaostaju ukusom za originalom, nećete da primetite da nedostaje meso
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
Potrebno je:
- 4 crvene paprike šilje
- 1 manji praziluk
- 100 g sojinih ljuspica
- 200 g šampinjona
- 100 g pirinča
- 1 krompir
Za zapršku:
- 1 kašičica brašna
- voda
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Potopite sojine ljuspice i ostavite 10 minuta da nabubre. Seckane pečurke prodinstajte u tiganju sa malo vodeU tiganju na malo vode prodinstajte pečurke koje ste iseckali, ako je potrebno sipajte još malo vode. Začinite pa umešajte sojine ljuspice. Zatim dodajte kuvani pirinač, i sve sjedinite. Očistite paprike pa ih napunite nadevom pa zatvorite kolutovima sečenog krompira. Poređajte u pleh obložen pek papirom pa prelijte vodom. Preko paprika sipajte zapršku napravljenu od brašna i vode. Pecite punjene paprike oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
PAPRIKE PUNJENE BULGUROM Zasitne i preukusne, polovina nestane u roku od odmah
Sočne i drugačije, pravićete stalno.
PUNJENE PAPRIKE U PARADAJZ SOSU GREJU DUŠU A ispadnu baš kao one bakine
Sočne i zasitne, za ručak koji se pamti.
OVAKO MAKEDONCI PRAVE PUNJENE PAPRIKE Mekane i sočne, prosto miluju nepca
Zasitne i preukusne, po receptu bez mane.
PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM Ručak u kome će uživati cela porodica
Bićete dugo siti, a savršenog ukusa.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)