POSNE PUNJENE PAPRIKE Ni malo ne zaostaju ukusom za originalom, nećete da primetite da nedostaje meso
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.

Potrebno je:
- 4 crvene paprike šilje
- 1 manji praziluk
- 100 g sojinih ljuspica
- 200 g šampinjona
- 100 g pirinča
- 1 krompir
Za zapršku:
- 1 kašičica brašna
- voda
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Potopite sojine ljuspice i ostavite 10 minuta da nabubre. Seckane pečurke prodinstajte u tiganju sa malo vodeU tiganju na malo vode prodinstajte pečurke koje ste iseckali, ako je potrebno sipajte još malo vode. Začinite pa umešajte sojine ljuspice. Zatim dodajte kuvani pirinač, i sve sjedinite. Očistite paprike pa ih napunite nadevom pa zatvorite kolutovima sečenog krompira. Poređajte u pleh obložen pek papirom pa prelijte vodom. Preko paprika sipajte zapršku napravljenu od brašna i vode. Pecite punjene paprike oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:

PUNJENE PAPRIKE Klasik koji ne izlazi iz mode, a gotov za sat vremena, prste da poližete
Držaće vas dugo sitim, a osvajaju na prvi zalogaj.

SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Posni specijalitet za prave gurmane, poćiće vam voda na usta
Držaće vas dugo sitim, a savršenog ukusa.

SOČNE PUNJENE PAPRIKE Klasik koji ne izlazi iz mode, za ručak koji se pamti
Savršenog ukusa, po receptu bez mane.

PUNJENE PAPRIKE Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, za ručak koji se pamti
Sočno i slasno jelo, ukućani će stajati u redu za još.

BAKINA POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Recept star 50 godina na kome su odrasle generacije
Preukusna, a zamirisaće cela kuća.

CEZAR SALATA ZA LINIJU IZ SNOVA Bićete dugo siti, a savršena za vrele letnje dane
Sočna i zasitna, pravićete stalno.

SUPA OD PARADAJZA KREPI ORGANIZAM U TRENU Recept kafanskog kuvara sa kojim nema greške
Bićete oduševljeni ukusom.

NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Gurmanski ručak koji će cela porodica obožavati
Oduševiće vas od prvog zalogaja.

KOLAČ S KAJSIJAMA MEKAN KAO DUŠA Poćiće vam voda na usta koliko je sočan
Za prave sladokusce.
Komentari (0)