CIMET ROLNICE NA VODI Ni malo ne zaostaju za originalom, a savršene za dane strogog posta
Nema pečenja, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
Potrebno je:
- 150 g urmi bez koštica
- 1 puna kašika kikiriki putera
- 150 g posnog mlevenog keksa
Za fil:
- 150 g urmi bez koštica
- 1 kašika kikiriki putera
- 1 kašika cimeta
- 100 ml biljnog mleka po izboru
- 1 kašika vanilinog ekstrakta
Priprema:
U blender stavite urme, kikiriki puter i mleveni keks. Dobro izblendajte pa razvaljajte u pravougaonik na pek papiru. Zatim, u blender stavite urme, kikiriki puter, cimet, biljno mleko i vanilin ekstrakt pa dobro izblendajte. Fil rasporedite preko pripremljene kore. Uvijte u rolat pa ostavite u frižideru da se stegnu.
Možda vas zanima:
CIMET ROLNICE NA VODI Mekane, vazdušaste i sočne, pola pleha nestane dok pristavite kafu
Zamirisaće cela kuća.
MIRISNE CIMET ROLNICE Ulepšaće vam ceo dan, a zamirisaće cela kuća
Savršene tople, a super i kada se ohlade.
MIRISNE CIMET ROLNICE Vazdušaste i mekane kao pamuk, a tope se u ustima
I dupla mera će biti malo.
MIRISNE CIMET ROLNICE Mekane kao duša i slatke, nestaće sa stola čim se postave
Najbolje služite uz šolju kafe.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)