NEODOLJIVE CIMET ROLNICE Desert za sva vremena i prilike, za prave sladokusce
Desert koji pomera granice dobrog ukusa, svaki zalogaj je sve slađi.
Potrebno je:
- 130 ml toplog mleka
- 21 g svežeg kvasca
- 15 g šećera
- 500 g brašna
- pola kašičice soli
- 1 puna kašičica praška za pecivo
- 170 g jogurta
- 1 jaje
Za nadev
- 100 g istopljenog putera
- 120 g smeđeg šećera
- 2 kašičice cimeta
Za preliv
- 120 g krem sira
- 120 g prah šećera
- 50 g omekšalog putera
- 1 kašičica arome vanile
Priprema
U toplo mleko izdrobite kvasac, dodajte šećer i ostavite da odstoji par minuta. U drugu činiju stavite sve ostale sastojke, dodajte mleko i kvasac i umesite. Možete rukom da umesite. Testo treba da bude glatko. Nakon toga prekrijte činiju i ostavite testo da odstoji 1h na sobnoj temperaturi. Posle, testo razvučete na brašnjavoj podlozi u pravougaonik dimenzija otprilike 45x35cm. Onda namažete nadev preko celog testa, idite skroz do ivica. Urolajte testo po dužoj strani i secite ga na 12 jednakih delova. Isečene rolnice stavite u pleh obložen pek-papirom i ostavite ih da odstoje tamo još 20 minuta. Zatim ih pecite na 190 stepeni oko 25 minuta. Nakon pečenja umutite preliv i bogato rasporedite preko rolnica. Najlepše su dok su mlake.
Možda vas zanima:
CIMET ROLNICE Mirisne i slatke, još bolje od onih kupovnih, za pravo uživanje
Aromatično pecivo nestače sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNE CIMET ROLNICE Slatko pecivo koje nikoga neće ostaviti ravnoduđnim, a nimalo ne zaostaje za originalom
Savršeno se slažu sa kafom ili čajem, a mogu da se jedu i u danima posta.
CIMET ROLNICE SA BUNDEVOM Neodoljivi desert kao stvoren za jesen, poći će vam voda na usta
Najbolje služite uz šolju čaja ili kafe.
ROLNICE SA MAKOM BOLJE OD KLASIČNIH Ni malo ne zaostaju za onim kupovnim, a smažu se u momentu
Sočne i mekane kao pamuk, za pravo uživanje.
POTAŽ OD PEČURAKA Sočno predjelo ukusa koji priča priče
Sočna krem čorba zagrejaće vam organizam u trenu.
SPANAKOPITA ZA PRAVE GURMANE Grčki specijalitet koji osvaja od prvog zalogaja
Fenomenalna pita savršeno se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom.
REŠITE BRZO I LAKO PROBLEM ZAPUŠENE SUDOPERE Neće vam trebati majstor, samo ovo
Jednostavan trik da brzo i lako otpušite sudoperu.
KROMPIRUŠA PO STAROM BAKINOM RECEPTU Slasna pita nikad ukusnija, po starom receptu
Neodoljiva pita raspametiće i one izbirljive.
NEODOLJIVE CIMET ROLNICE Desert za sva vremena i prilike, za prave sladokusce
Desert koji pomera granice dobrog ukusa, svaki zalogaj je sve slađi.
Komentari (0)