MINESTRONE ČORBA NA VODI Puna povrća i vitamina, savršena za dane strogog posta

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Krepi organizam u trenu, a ukusa koji priča priče.

minestrone čorba
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 srednji crni luk, isečen na kockice
  • 2 srednje šargarepe, sitno iseckane
  • 2 rebra celera, tanko isečena
  • 1 mala tikvica, isečena na kolutove i na četvrtine
  • 6 čenova belog luka, veoma sitno naseckanog
  • 2 lovorova lista
  • 2 kašike pivskog kvasca po želji
  • 1 kašika mešavine suvih začina
  • ½ kašike sušenog origana
  • ¼ kašičice soli
  • ¼ kašičice bibera
  • ⅛ kašičice tucane paprike, opciono
  • 960 ml povrtnog bujona
  • 480 g vode
  • 910 g paradajza isečenog na kockice
  • 2 kašike paradajz paste
  • 530 g konzerviranog pasulja, oceđenog i ispranog
  • 225 g posne testenine za čorbu
  • 475 g zelja, seckanog
  • šaka svežeg peršuna
  • veganski parmezan, narendan

Priprema:

U veliki lonac stavite luk, celer, šargarepu i tikvice, pa ih propržite u vodi tri do 5 minuta. Kad povrće omekša dodajte beli luk, promešajte i pržite još pola minuta. Umešajte lovorov list, pivski kvasac, začine, origano, so, biber i tucanu papriku. Promešajte i kuvajte 30 sekundi. Zatim, dodajte povrtni bujon, vodu, paradajz i paradajz pastu. Pustite da provri pa dodajte pasulj i testeninu. Ostavite da se krčka 12-15 minuta. Dodajte zelje i kuvajte oko pet minuta, sve dok ne omekša. Pospite čorbu svežim peršunom i veganskim parmezanom.

@moja.trpeza BADEMOVO MLEKO BEZ GRIŽE SAVESTI - POSNO Napravite ukusno bademovo mleko za dane posta! Potopite sirovi badem u vodu, a kada omekša, izblendajte ga sa čašom vode, kašikom meda i kašikom kokosovog praha. Procedite i uživajte bez griže savesti! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok #fyf #almondmilk ♬ original sound - Moja Trpeza

Komentari (0)

Loading