MINESTRONE ČORBA NA VODI Puna povrća i vitamina, savršena za dane strogog posta
Krepi organizam u trenu, a ukusa koji priča priče.
Potrebno je:
- 1 srednji crni luk, isečen na kockice
- 2 srednje šargarepe, sitno iseckane
- 2 rebra celera, tanko isečena
- 1 mala tikvica, isečena na kolutove i na četvrtine
- 6 čenova belog luka, veoma sitno naseckanog
- 2 lovorova lista
- 2 kašike pivskog kvasca po želji
- 1 kašika mešavine suvih začina
- ½ kašike sušenog origana
- ¼ kašičice soli
- ¼ kašičice bibera
- ⅛ kašičice tucane paprike, opciono
- 960 ml povrtnog bujona
- 480 g vode
- 910 g paradajza isečenog na kockice
- 2 kašike paradajz paste
- 530 g konzerviranog pasulja, oceđenog i ispranog
- 225 g posne testenine za čorbu
- 475 g zelja, seckanog
- šaka svežeg peršuna
- veganski parmezan, narendan
Priprema:
U veliki lonac stavite luk, celer, šargarepu i tikvice, pa ih propržite u vodi tri do 5 minuta. Kad povrće omekša dodajte beli luk, promešajte i pržite još pola minuta. Umešajte lovorov list, pivski kvasac, začine, origano, so, biber i tucanu papriku. Promešajte i kuvajte 30 sekundi. Zatim, dodajte povrtni bujon, vodu, paradajz i paradajz pastu. Pustite da provri pa dodajte pasulj i testeninu. Ostavite da se krčka 12-15 minuta. Dodajte zelje i kuvajte oko pet minuta, sve dok ne omekša. Pospite čorbu svežim peršunom i veganskim parmezanom.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)