MINESTRONE ČORBA Donosimo vam originalni recept za čuveni italijanski specijalitet
Minestrone ili u prevodu "velika supa", bila je omiljena i kod starih Rimljana.
Potrebno je
- 200 g graška
- 200 g tikvica
- 200 g paradajza
- 1,5 l temeljca
- 1 glavica luka
- 1 šargarepa
- 2 čena belog luka
- 1 šolja makarona
- 2 kašike maslinovog ulja
- pola celera
- svež peršun
- so, biber
- malo parmezana
Priprema:
Ulje zagrejte na tiganju, pa dodajte luk, beli luk, šargarepu, celer i tikvicu seckane na sitne kockice. pa Dinstajte oko 5 minuta dok povrće ne omekša. Dodajte paradajz i dinstajte još 3 minute. Nalijte temeljac i 2 šoljice vode, pojačajte vatru, pa pustite da zakuva. Umešajte testeninu i kuvajte otkriveno dok se testenina i povrće ne skuvaju. Zatim dodajte grašak, začine po ukusu, pa kuvajte još nekih 15-ak minuta. Pospite sveže seckanim peršunom i služite čorbu dok je još vruća, sa posutim parmezanom odozgo.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
Komentari (0)