MINESTRONE ČORBA Donosimo vam originalni recept za čuveni italijanski specijalitet
Minestrone ili u prevodu "velika supa", bila je omiljena i kod starih Rimljana.
Potrebno je
- 200 g graška
- 200 g tikvica
- 200 g paradajza
- 1,5 l temeljca
- 1 glavica luka
- 1 šargarepa
- 2 čena belog luka
- 1 šolja makarona
- 2 kašike maslinovog ulja
- pola celera
- svež peršun
- so, biber
- malo parmezana
Priprema:
Ulje zagrejte na tiganju, pa dodajte luk, beli luk, šargarepu, celer i tikvicu seckane na sitne kockice. pa Dinstajte oko 5 minuta dok povrće ne omekša. Dodajte paradajz i dinstajte još 3 minute. Nalijte temeljac i 2 šoljice vode, pojačajte vatru, pa pustite da zakuva. Umešajte testeninu i kuvajte otkriveno dok se testenina i povrće ne skuvaju. Zatim dodajte grašak, začine po ukusu, pa kuvajte još nekih 15-ak minuta. Pospite sveže seckanim peršunom i služite čorbu dok je još vruća, sa posutim parmezanom odozgo.
STARINSKA TORTA SA ORASIMA Zaboravljeni slatkiš iz bakine sveske recepata, sa sočnim korama i slatkim filom
Fenomenalna poslastica pogodna za sve svečane događaje i slavsku trpezu.
SICILIJANSKE KANOLE Desert koji je proslavio čuveni italijanski film, a ukusa koji se ne zaboravlja
Recept za desert koji je proslavio film "Kum" oduševiće i one koji ne vole slatko.
POSNA LENJA PITA SA JABUKAMA Klasik kome popularnost samo raste, a ni malo ne zaostaje za originalom
Sočna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
SKRATITE VREME KUVANJA PASULJA Biće gotov za 45 minuta, samo dodajte ovu namirnicu, a nije soda ni ulje
Uglavnom je koristite za piće, a niste ni znali da može da ubrza vreme kuvanja pasulja.
OMILJENA SALATA ZA PRAZNIKE: Kikiriki, piletina i susam u savršenom spoju za slavske trpeze
Kada praznična euforija zavlada, a trpeza se sprema za goste, jednostavni i ukusni recepti dolaze kao spas. Kikiriki salata, uz piletinu i susam, postala je pravi hit poslednjih godina na slavama i prazničnim okupljanjima.
Komentari (0)