RIBLJE PLJESKAVICE Zaboravićete da nedostaje meso, ukusa koji govori 1000 jezika
Od navedene smese dobićete četri veće ili osam manjih pljeskavica.
Potrebno je:
- 500 g fileta oslića (ili neke druge ribe)
- 1 manji krompir
- 1 manja glavica crvenog luka
- 3 čena belog luka
- 1 jaje
- 2 kašike prezle (po potrebi više, u zavisnosti od konzistencije smese)
- 1 kašika senfa
- 1 kašika sušenog origana ili majčine dušice
- so i biber po ukusu
- ulje za prženje
Priprema:
U blenderu izblendajte filete ribe. Oljuštite i skuvajte krompir pa kada se prohladi, napravite pire. Sitno naseckajte crveni i beli luk. U jednoj posudi pomešajte usitnjenu ribu, pire, seckan crveni i beli luk, origano, senf, jaja, so i biber. Umešajte prezlu pa dobro promešajte. Rukama oblikujte pljeskavice. Zagrejte ulje u tiganju, pa pržite pljeskavice oko 5 minuta, na srednje jakoj vatri. Kad postanu hrskave i zlatnosmeđe, služite sa limunom ili svežim povrćem.
Možda vas zanima:
PLJESKAVICE OD SPANAĆA Gurmanske i savršene, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Sočne i slasne, samo dodajte prilog po želji.
SOJA BURGER PO RECEPTU ZA ČISTU DESETKU Zaboravićete da nedostaje meso
Sočan i slasan, samo dodajte prilog po želji.
PLJESKAVICE NA VODI Toliko su sočne i ukusne da ćete zaboraviti da nedostaje meso
Prave se brzo i lako, a osvajaju ukusom.
POSNE PLJESKAVICE Toliko su dobre da nećete primetiti da nedostaje meso
Sočne i mekane, prste da poližete.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)