RIBLJE PLJESKAVICE Zaboravićete da nedostaje meso, ukusa koji govori 1000 jezika

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Od navedene smese dobićete četri veće ili osam manjih pljeskavica.

riblje pljeskavice
Shutterstock

Potrebno je:
 

  • 500 g fileta oslića (ili neke druge ribe)
  • 1 manji krompir
  • 1 manja glavica crvenog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 jaje
  • 2 kašike prezle (po potrebi više, u zavisnosti od konzistencije smese)
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašika sušenog origana ili majčine dušice
  • so i biber po ukusu
  • ulje za prženje

Priprema:

U blenderu izblendajte filete ribe. Oljuštite i skuvajte krompir pa kada se prohladi, napravite pire. Sitno naseckajte crveni i beli luk.  U jednoj posudi pomešajte usitnjenu ribu, pire, seckan crveni i beli luk, origano, senf, jaja, so i biber. Umešajte prezlu pa dobro promešajte. Rukama oblikujte pljeskavice. Zagrejte ulje u tiganju, pa pržite pljeskavice oko 5 minuta, na srednje jakoj vatri. Kad postanu hrskave i zlatnosmeđe, služite sa limunom ili svežim povrćem. 

@moja.trpeza BADEMOVO MLEKO BEZ GRIŽE SAVESTI - POSNO Napravite ukusno bademovo mleko za dane posta! Potopite sirovi badem u vodu, a kada omekša, izblendajte ga sa čašom vode, kašikom meda i kašikom kokosovog praha. Procedite i uživajte bez griže savesti! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok #fyf #almondmilk ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading