RIBLJE PLJESKAVICE Posne i drugačije, svi će vam tražiti recept
Ako postite i premišljate se šta da napravite za ručak, imamo rešenje za vas. Napravite riblje pljeskavice, ne goje, zdrave su a neodoljive. Dodajte im neki prilog, i uživajte u ručku.
Potrebno je
- 1 kg oslića
- 1 veza zelena
- 2 krompira
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašika vegete
- aleva paprika po ukusu
- biber po ukusu
- brašno po potrebi
- ulje za prženje
Priprema
Očistite zelen i oljuštite krompir, pa ih kuvajte u slanoj vodi. Kada omekšaju, dodajte im očešćenu ribu i nastavite da kuvate, dok ne omekša. Onda ocedite vodu, pa odvojite meso od kostiju, pa ga sa krompirom i zeleni sameljite. Smesi dodajte crni luk i biber, vegetu, alevu papriku i so. Zatim sve dobro sjedinite, pa rukom napravite oblik pljeskavica. Onda pljeskaivce uvaljajte u brašno. Pržite riblje pljeskavice na vrelom ulju, dok ne porumene, sa obe strane. Služite ih uz neki umak, prilog ili jelo po izboru. Bon appetit!
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
Komentari (0)