RIBLJE PLJESKAVICE Posne i drugačije, svi će vam tražiti recept

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Ako postite i premišljate se šta da napravite za ručak, imamo rešenje za vas. Napravite riblje pljeskavice, ne goje, zdrave su a neodoljive. Dodajte im neki prilog, i uživajte u ručku.

riblje pljeskavice
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kg oslića
  • 1 veza zelena
  • 2 krompira
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika vegete
  • aleva paprika po ukusu
  • biber po ukusu
  • brašno po potrebi
  • ulje za prženje

Priprema

Očistite zelen i oljuštite krompir, pa ih kuvajte u slanoj vodi. Kada omekšaju, dodajte im očešćenu ribu i nastavite da kuvate, dok ne omekša. Onda ocedite vodu, pa odvojite meso od kostiju, pa ga sa krompirom i zeleni sameljite. Smesi dodajte crni luk i biber, vegetu, alevu papriku i so. Zatim sve dobro sjedinite, pa rukom napravite oblik pljeskavica. Onda pljeskaivce uvaljajte u brašno. Pržite riblje pljeskavice na vrelom ulju, dok ne porumene, sa obe strane. Služite ih uz neki umak, prilog ili jelo po izboru. Bon appetit!

Komentari (0)

Loading