RIBLJE PLJESKAVICE Posne i drugačije, svi će vam tražiti recept
Ako postite i premišljate se šta da napravite za ručak, imamo rešenje za vas. Napravite riblje pljeskavice, ne goje, zdrave su a neodoljive. Dodajte im neki prilog, i uživajte u ručku.
Potrebno je
- 1 kg oslića
- 1 veza zelena
- 2 krompira
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašika vegete
- aleva paprika po ukusu
- biber po ukusu
- brašno po potrebi
- ulje za prženje
Priprema
Očistite zelen i oljuštite krompir, pa ih kuvajte u slanoj vodi. Kada omekšaju, dodajte im očešćenu ribu i nastavite da kuvate, dok ne omekša. Onda ocedite vodu, pa odvojite meso od kostiju, pa ga sa krompirom i zeleni sameljite. Smesi dodajte crni luk i biber, vegetu, alevu papriku i so. Zatim sve dobro sjedinite, pa rukom napravite oblik pljeskavica. Onda pljeskaivce uvaljajte u brašno. Pržite riblje pljeskavice na vrelom ulju, dok ne porumene, sa obe strane. Služite ih uz neki umak, prilog ili jelo po izboru. Bon appetit!
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)