LEPINJE SA KROMPIROM Drugačije i ukusne, a savršeno idu uz šolju jogurta
Ako volite klasične lepinje, ove sa krompirom ćete obožavati.
Potrebno je:
- 200 ml kiselog mleka
- 100 ml slatkog mleka
- 15 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- malo soli
- 1 jaje i 1 žumance
- 3 krompira
- 50 g sira
- pola kašičice mlevene začinske paprike
- malo bibera
- manja veza peršunovog lista
- susam za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Oljuštite krompir pa ga skuvajte i izgnječite. Onda dodajte sir, mlevenu začinsku papriku, pa posolite i pobiberite. Umutite mikserom. U mlakom mleku sa šećerom otopite kvasac pa ga stavite u zasebnu posudu. Dodajte kiselo mleko, jaje, brašno i so pa zamesite mekše testo. Onda ostavite da naraste. Potom testo podelite na dve lopte. Svaku rukama rastanjite, pa u nju dodajte krompir i zatvorite. Onda okrenite i rastanjite rukama pa pokrijte i ostavite da naraste. Prebacite u pleh obložen pek papirom.Premažite sa žumancetom i malo ulja pa ostavite još 15 minuta u plehu. Izbodite viljuškom pa isecite makazama na sredini, kao krstić. Pospite susamom. Pecite lepinje oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
DOMAĆE LEPINJE Savršene uz kajmak i ćevape, osvajaju i mirisom i ukusom
Služite tople uz prilog po želji.
DOMAĆE LEPINJE Savršene vruće uz sir i jogurt, a odlične i kada se ohlade
Uživaćete u svakom zalogaju.
VRUĆE LEPINJE SA KAJMAKOM Pravi raj za nepca, ukućani će ih razgrabiti
Služite tople uz prilog po želji.
POSNE LEPINJICE Treba vam samo 3 sastojka, a nikad ukusnije
Služite uz prilog po želji.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)