MEKANE LEPINJE IZ TIGANJA Savršen doručak, na stolu je za pola sata, a pojede se još brže!

Vesna Vukadinović

11:06

Bakina vanglica 0

Ove divne lepinjice možete da jedete sa sirom ili sa džemom i kremom, u zavisnosti od ukusa.

lepinje
Shutterstock

Sastojci:

500 g brašna

20 g svežeg kvasca

2 kašike ulja

350 ml mlake vode

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

ulje za prženje

Priprema:

U činiji pomešajte mlaku vodu, šećer, ulje, kvasac. Postepeno dodajte brašno i posolite. Zamesite meko testo, poklopite i ostavite da naraste duplo. Nadošlo testo premesite i napravite loptice. Pokrijte ih da odstoje dok se ulje zagreje. Od svake loptice rukama napravite oblik pljeskavice i pržite lepinje sa obe strane na vrelom ulju dok ne porumene.

Komentari (0)

Loading