MEKANE LEPINJE IZ TIGANJA Savršen doručak, na stolu je za pola sata, a pojede se još brže!
Ove divne lepinjice možete da jedete sa sirom ili sa džemom i kremom, u zavisnosti od ukusa.
Sastojci:
500 g brašna
20 g svežeg kvasca
2 kašike ulja
350 ml mlake vode
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
ulje za prženje
Priprema:
U činiji pomešajte mlaku vodu, šećer, ulje, kvasac. Postepeno dodajte brašno i posolite. Zamesite meko testo, poklopite i ostavite da naraste duplo. Nadošlo testo premesite i napravite loptice. Pokrijte ih da odstoje dok se ulje zagreje. Od svake loptice rukama napravite oblik pljeskavice i pržite lepinje sa obe strane na vrelom ulju dok ne porumene.
DŽEM OD KRUŠAKA I VANILE Mirisni namaz kao izmišljen za jesen, koji pomera granice dobrog ukusa
Aroma vanile daje poseban šmek.
DOMAĆI PINĐUR Napravite najukusniju zimnicu po bakinom receptu, tajna je u jednom sastojku
Ovo je osnovna količina od koje ćete dobiti dve tegle od 800 grama. Ako želite da povećate i smanjite količinu uzmite u obzir da paprika uvek treba da bude duplo više u odnosu na paradajz
DOMAĆA GIBANICA Omiljena srpska pita po receptu bez mane, prste da poližete
Sočna pita raspametiće i one izbirljive.
DOMAĆA PROJA Najbolje služite uz šolju jogurta ili kiselog mleka, a idealna za doručak ili večeru
Sočna i mekana, nestaće sa stola čim se postavi.
PIKANTNA SALATA OD PAPRIKE Prilog koji daje šmek svakom jelu, za one koji vole ljuto
Ako volite ljuto, ova pikantna salata će vas oboriti s nogu.
Komentari (0)